начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СЪД ЗА МАЛКИ ГРАЖДАНСКИ СПОРОВЕ

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот bebitor » 15 Авг 2008, 02:09

Най мразя да работя след самодейци :? :? :?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот zidaromazach » 15 Авг 2008, 10:51

diaida написа:
Аз сега ще се регистрирам в сайта на ДАНОН и ще ги питам, мога ли да не си купувам млякото и продуктите им, а да ми дадат подробните рецепти да си ги произвеждам сама, но по тяхната технология ...
...

Това за Данон наистина неподходящ пример- Данон-а не е кисело мляко. Пействам тука "Вероятно малко хора знаят, че нашата страна е единствена в света, в която лактобацилус "Булгарикус" запазва естествения си вид, без да мутира, както е в други страни. Затова българинът трябва да консумира българското кисело мляко, а не "Йогурт". Причината за намаляването на лактобацилус булгарикус, която е с най-силно изразено лечебно действие, е защото тя по-бързо вкиселява млякото и то не може да се съхранява дълго време. Затова "Данон" и някои наши производители на кисело мляко са увеличили броя на стрептококус терметфилис и освен това добавят стабилизатори - мляко на прах и желатин, и видоизменена скорбяла. Поради тази причина те могат да бъдат съхранявани дори и два месеца, без да отделят дори 1 лъжица цвик (жълта течност). По-възрастните хора помнят вкуса и мириса на типичното българско кисело мляко, и им е странен вкусът на кисело мляко с чужда закваска..."
Вярно е, че форума не е кулинарен, но е ваканция -време за диети. Дебел адвокат- респектира клиентите. Дебел съдия или прокурор - излага държавата... Имало тайна разработка на ДАНС в която събират данни за магистратите с наднормено тегло и после ще ги провуряват до дупка :D

Както и да е -в цялата тема мернах един приятен проблясък- съд без адвокати.
zidaromazach
Потребител

Мнениеот gery » 15 Авг 2008, 11:05

bebitor написа:Най мразя да работя след самодейци :? :? :?

Миличка, да ти кажа с новото ГПК и да искаме, няма как да правим чудеса във въззива! Обаче лошото е, че след това адвоката ще им е виновен! :D
За това не искам да стъпвам в зала. Клиента винаги е по-чел и по-знае от теб, пък ти тая диплома голяма работа, че я имаш! Абе мъка...
gery
Потребител

Мнениеот papacochev » 15 Авг 2008, 14:40

Драги bebitor, сигурен съм, че имате много работа след и преди самодейци, независимо дали те са адвокати. Не мога още да разбера пародията на мненията тук. Мислех си, че целта на този форум е като целите на другите форуми-взаимопомощ и съмети. А се оказва, че някои от пишещите тук си изливат и избиват неосъществените мечти. Какво лошо има човек сам да търси правата си и да го прави търсейки съветите /не строго професионални а общообразователни/ на професионалисти?
papacochev
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Авг 2008, 16:08

zidaromazach написа:....... Дебел адвокат- респектира клиентите.

:roll: Дано не го вярвате, защото в противен случай имам проблем, гооолям проблем - трябва скорострелно да кача около.... поне 50кг. :? - непосилна задачка... :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Авг 2008, 16:26

ykovachev написа:Айде, нема нужда... Поне да радваш очите на колегите си от мъжки пол :wink:

:lol: :lol: Батерията ми падна... но явно не ми е съдено да респектирам клиентите, а Вие дори не позволявате да направя и опит в това отношение...:? Остава ми само да съскам-ссссссссс........
В този ред на мисли... само да предупредя- след второ неявяване/ без основателна причина, разбира се/- ще последва принудително довеждане!
С най- добри чувства, а и сте на далавера... безплатно е! :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот papacochev » 15 Авг 2008, 16:34

Благодаря господин ykovachev. Съгласен съм с Вас. Това е бон тон. А на някои от госпожите и господата, които по-горе се изказаха саркастично, бих дал с удоволствие съвет в областта на трудовото право, защото знам, че много малко адвокати са специалисти в тази област. а мота практика в нея бих казал, че е голяма.
papacochev
Младши потребител

Предишна

Назад към Съдебна власт