- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заверен препис от решение
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Заверен препис от решение
Калеги, уж с новото ГПК щяхме да получаваме преписи от решенията чрез призовкар, но се оказа, че това не важало за охранителните производства. Трябваше да си снимам на ксерокса и самото решение, независимо от платената държавна такса за преписа, срещу която реално нищо не получих. Деловодителката каза, че така й било наредено. Наистина ли такава е политиката на съдилищата или някой го мързи да си свърши работата? Не съм съгласна да пълня гушата на някой, който държи ксерокса и реално ДТ да се оскъпява!
- betina
- Потребител
Re: Заверен препис от решение
Едва ли може да се каже, че съдилищата имат единна "политика", както знаем.
Тук, честно казано, не знам как се прави, не съм чула да има такова "нареждане", но в чл. 7 от ГПК пише, че се връчват преписи от актовете, които подлежат на обжалване. Охранителният акт (не отказ) не подлежи на обжалване, не пише и изрично, че се връчва, така че явно са сметнали, че не трябва да го връчват.
А таксата и като разход, и като приход не е за пренебрегване, предполагам.
Това вече ме учудва.
Тук, честно казано, не знам как се прави, не съм чула да има такова "нареждане", но в чл. 7 от ГПК пише, че се връчват преписи от актовете, които подлежат на обжалване. Охранителният акт (не отказ) не подлежи на обжалване, не пише и изрично, че се връчва, така че явно са сметнали, че не трябва да го връчват.
А таксата и като разход, и като приход не е за пренебрегване, предполагам.
Трябваше да си снимам на ксерокса и самото решение, независимо от платената държавна такса за преписа...
Това вече ме учудва.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|