- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Щуробаджанащина и във ВКП/абсурдите при съдебните помощници/
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Щуробаджанащина и във ВКП/абсурдите при съдебните помощници/
Провеждането на всякакви "конкурси" за назначаване на нови лица в съдебната система от съдия във ВКП до хигиенист винаги е било съспътсвано с проблеми. Да се сетим само последните атестации...и оставените без резглаждане жалби, конкрусите за мл.магистрати /особено тези от м.12.2006г., когато казусите в деня на изпита бяха публикувано на първа страница на вестник "Монитор"/...Винаги нещо куца в милата ни Родина! Последен пример за абсудната ситуация е КОНКУРСЪТ ЗА СЪДЕБНИ ПОМОЩНИЦИ във ВКС. Погледнете обявата за конкурса - http://www.vks.bg/vks_p02_04.htm . Наблегнете на условията и изискванията спрямо кандидатите! Сега последнете списъците с недопуснатите кандидати - http://www.vks.bg/vks_p02_04_14.htm . Наблегнете на основанията, поради които голяма част от тях не са "орязани". Забелязахте ли разминаването...? Целта е явна...Обявява се конкурс, поставят се определени изисквания /набор от необходими документи/, кандидастваш за длъжността и подаваш абсолютно всички посочени документи..., но не те допускат до конкурс защото не си представил, например, копие от лична карта /нищо че в дипломата ти пише дали си бълагрин или не, нищо че си подписал декларация, че си бълг.гражданин по ЗСВ и т.н./, медицинско за постъпване на работа /нищо, че си предстаил нужното свидетество за псих.годност, ксерокопие на трудова книжка, че работиш като дознател или магистрат/, удостоверение за чужд език/нищо, че това е посочено, като предимство в обявлението... / и т.н. и т.н.
Това е абсурдно колеги!!! Това навежда на мисълта, че има нещо гнило....Дано обявилият конкурса има доблестта да предприеме сериозни мерки за прозрачното му приключване...както впрочем направи Главния прокурор Б.Велчев през 2006г.
Това е абсурдно колеги!!! Това навежда на мисълта, че има нещо гнило....Дано обявилият конкурса има доблестта да предприеме сериозни мерки за прозрачното му приключване...както впрочем направи Главния прокурор Б.Велчев през 2006г.
- cepaca
- Младши потребител
Re: Щуробаджанащина и във ВКП/абсурдите при съдебните помощници/
Помислих си: "айде сега, а другите как са могли да подадат редовни документи", обаче като погледнах, се зачудих - който не е карал курс, задължително ли е компютърно неграмотен? Малко ли хора са се ограмотили без курс?
Същото важи и за езиците, макар и в по-малка степен.
И вярно, че в обявата май не са изброени тези документи.
Същото важи и за езиците, макар и в по-малка степен.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Само лека бележка. Абсурдно е юрист да използва такъв език .
Няма май , няма юни ..... или ги има изброени тези документи , или ги няма .
Няма май , няма юни ..... или ги има изброени тези документи , или ги няма .
- toti99
- Потребител
Тоти, накоментира ли се вече за Бербатов и за кой не бил счетоводител, а кой подбивал цените на счетоводителите?
-
не може юрист да казва майче не са изброени .... ..няма майче. въпроса е супер
конкретен и много съществен за да използваме майче.... много е лековато.
или си юрист или не си . или си счетоводител или не си .
Превръската трябва да не се маха.... такъв е символа на системата....
конкретен и много съществен за да използваме майче.... много е лековато.
или си юрист или не си . или си счетоводител или не си .
Превръската трябва да не се маха.... такъв е символа на системата....
- toti99
- Потребител
Съгласна съм за тия които не са представили документи , но едно ме озадачи ,гледам някъде не са представили удостоверение за компютърна грамотност ...има ли смисъл веднъж се учи в средното образование , втори път в университета /поне аз ...,че и имам една диплома от някогашното полувисше по електроника и там се учеше по разширено, но колкото и разширено да беше тогаав нещата прохождаха ,така че може би зная мн. по -малко от току що завършил младеж /.
Другото е ,че и децата я имат тая ком. грамотност , това изискване ми се вижда някси не на мястото.
Другото е ,че и децата я имат тая ком. грамотност , това изискване ми се вижда някси не на мястото.
- donna
- Старши потребител
Мисълта ми е ,че това изискване ми се вижда някак дискриминационно ,но като става въпрос за работа всичко прилагам щото ... Истина е ,че днес ми пристигна един иск написан от колега на пишеща машина , тоя просто отказва да се научи да пише на компютър ...,но такива са малко
- donna
- Старши потребител
Да, ама докато човек успее да се снабди с документ, ще изтече срокът за подаване. Може и да не намери място, където само да го изпитат, и тогава не му остава нищо друго освен да мине цял курс заради единия документ.
-
На мен ми е интересно какво се разбира под "Документ за компютърна грамотност", за какво става дума? Cisco сертификат или пък някой от тези Майкрософтските? Като гледам това то са сертификати и сетрификатчета ))
- prnedev
- Активен потребител
Няма смисъл да спорим ,това може само ВКП да обясни
- donna
- Старши потребител
Това си е за Господари на ефира...
- barri
- Потребител
Наистина, къде в обявата пише, че трябва документ за компютърна грамотност? Пише , че трябва да притежавате такава, но не се иска документ, вижте там има стандартните изисквания за висок морал, какво сега характеристика от съседите ли ще искат, по тази логика.
Ако аз бях участвал в този конкурс нямаше да мога да извадя документ за комп. грамотност. Ясно е, че изискват работа с word, едва ли са нужни знания за инсталиции на програми, както пишете в горния пост. Ако бъде ИЗРИЧНО посочено, че искат документ за комп. грамотност мога да им оставя дипломата за средно- в гимназията учехме БЕЙСИК, от който нищо не помня... Редно е за това елементарно изискване , или да го няма- все пак сме 21 век, или да се проведе един бърз тест- дали се оправяте с текстообработка и интернет, това е.
Вижте , някой от кандидатите не са допуснати за непредставяне на копие от лична карта. От къде се вижда в обявата, че трябва да се даде копие от личната карта??? Ако аз бях участвал, нямаше да ме допуснат, защото нямаше да им правя копие от ЛК, щом изрично не е записано в обявата. Това- да искат копие от лк, е дори по -странно изискване от изисквани.ето за документ за комп.грамотност.
А за медицинското? В частните фирми медицинско искат само от одобрени кандидати, обикновенно. Явявате се на конкурс и ако ви одобрят носите медицинско преди подписвани на договора.
Добре че, не съм знаел за този конкурс, нямаше да ме допуснат-защото нямаше да представя копие от ЛК, и докум. за комп. грамотност- не е записано в обявата..
Ако аз бях участвал в този конкурс нямаше да мога да извадя документ за комп. грамотност. Ясно е, че изискват работа с word, едва ли са нужни знания за инсталиции на програми, както пишете в горния пост. Ако бъде ИЗРИЧНО посочено, че искат документ за комп. грамотност мога да им оставя дипломата за средно- в гимназията учехме БЕЙСИК, от който нищо не помня... Редно е за това елементарно изискване , или да го няма- все пак сме 21 век, или да се проведе един бърз тест- дали се оправяте с текстообработка и интернет, това е.
Вижте , някой от кандидатите не са допуснати за непредставяне на копие от лична карта. От къде се вижда в обявата, че трябва да се даде копие от личната карта??? Ако аз бях участвал, нямаше да ме допуснат, защото нямаше да им правя копие от ЛК, щом изрично не е записано в обявата. Това- да искат копие от лк, е дори по -странно изискване от изисквани.ето за документ за комп.грамотност.
А за медицинското? В частните фирми медицинско искат само от одобрени кандидати, обикновенно. Явявате се на конкурс и ако ви одобрят носите медицинско преди подписвани на договора.
Добре че, не съм знаел за този конкурс, нямаше да ме допуснат-защото нямаше да представя копие от ЛК, и докум. за комп. грамотност- не е записано в обявата..
- Lion11
- Младши потребител
А аз като по диплома съм имал премет "информатика" в 11 клас, но по който съм се учил само на Макинтошчетата да рисувам и на Правец 16 съм учил DOS, без да съм учил MS Office...това брои ли се за "компютърна грамотност"? И има ли някъде дефиниция на това понятие, защото нещо не се сещам
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: Шуробаджанащина и във ВКС/абсурдите при съдебните помощници/
Да...поначало документ - мед.удостоверение за постъпване на работа се иска след класиране на кандидатите и непосредствено преди сключване на споразумние за договаряне на възнаграждение. Искам да вмъкна, че не са поставени при равни условия кандидатите, които са допуснати и тези които не са били допуснати, тъй като докато на първите някой им е 'подшушнал', че трябва да приложат и докумнети извън изчерпателно изброените /иначе за какво им е изобщо да го правят/, на другите никой не се е "сетил" да го каже... Това със сигурност буди подозрение относно "хомогенността" на средата в коята са поставени кандидтите!
- cepaca
- Младши потребител
Колега, един малък съвет, може би два, по вашия въпрос.
В заглавието на темата сте записал, че конкурсът е във ВКП, а не във ВКС - избягвайте подобни грешки, защото давате козове на пазителите на храма да Ви кълват - внимавайте особено като пишете заглавията.
За това, че не сте класиран - отдолу на съобщението на сайта на ВКС пише, че "Комисията счита, че на кандидатите с нередовни документи следва да се даде седемдневен срок от обявяването на списъка на недопуснантите кандидати на интернет страницата на ВКС за възражения до работодателя на основание чл.93 , ал.2 от КТ."
Какво чакате ? Съберете липсващите Ви документи и ги приложете към възражението си. Ако отговаряте на условията, председателят на ВКС ще Ви включи отново в конкурса. Успех !
В заглавието на темата сте записал, че конкурсът е във ВКП, а не във ВКС - избягвайте подобни грешки, защото давате козове на пазителите на храма да Ви кълват - внимавайте особено като пишете заглавията.
За това, че не сте класиран - отдолу на съобщението на сайта на ВКС пише, че "Комисията счита, че на кандидатите с нередовни документи следва да се даде седемдневен срок от обявяването на списъка на недопуснантите кандидати на интернет страницата на ВКС за възражения до работодателя на основание чл.93 , ал.2 от КТ."
Какво чакате ? Съберете липсващите Ви документи и ги приложете към възражението си. Ако отговаряте на условията, председателят на ВКС ще Ви включи отново в конкурса. Успех !
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Това е проблема, че не са равни условията. Защото някои представят това ,което пише,ама други знаят и за това, което си мисли комисията. И за какво точно им е необходимо копието от лична карта?
- sunrise
- Активен потребител
Колеги, не виждате ли, че цялото правосъдие е разбито и праща невинни хора в затвора, а за поразиите по административните, гражданските и търговските дела да не говорим, та Вие търсите някаква принципност по подобен общо взето маловажен за функионирането на съдебната система конкуркс. Вярно е, че е въпрос на елементарно уважение към участниците да им се укаже точно и предварително какви документи трябва да представят. Но какво ти уважение и какви ти правила търсите ? Под вола - теле. Вижте и съседната тема viewtopic.php?f=11&t=32992 - там действащите магистрати не могат да се ползват от правилата, та вие си мислите, че тук някой ще се трогне от вашите жалби.
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|