- Дата и час: 30 Яну 2025, 08:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уточнение за призовки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Уточнение за призовки
Много късно вечерта е ама да питам ….. от всичко прочетено в форума разбрах , че за неплатен кредит не се влиза в затвора , запори възбрани и т.н също разбрах , за невръчени призовки защото човек е в чужбина също прочетох , но нали всичко това се извършва от ЧСИ ??
Имали възможност лице да бъде търсено по телефона от “териториална полиция” за предполагаема призовка по дело със стар банков кредит при положение че трябва да го прави чси ?
Имали възможност лице да бъде търсено по телефона от “териториална полиция” за предполагаема призовка по дело със стар банков кредит при положение че трябва да го прави чси ?
- pie34
- Младши потребител
Re: Уточнение за призовки
Това е нормална процедура - много често съм се натъквал на такива случаи. Не знам какво да кажа - съдът приема за връчено и чрез посредник едно писмо. Какво искате - аз съм адвокат и виждам само един цвят - тоест - в качеството на адвокат аз виждам само или ищеца или ответника - не мога и двете. Тоест - ако трябва да се слъже нещо - това е едно - ако трябва да се оспори - това е друго.
Искате да излъжете или искате да докажете истината.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Това е нормална процедура - много често съм се натъквал на такива случаи. Не знам какво да кажа - съдът приема за връчено и чрез посредник едно писмо. Какво искате - аз съм адвокат и виждам само един цвят - тоест - в качеството на адвокат аз виждам само или ищеца или ответника - не мога и двете. Тоест - ако трябва да се слъже нещо - това е едно - ако трябва да се оспори - това е друго.
Нали милиони са с невръчени призовки от чси или са в чужбина или другаде. При всеки случай нали чси си има призовкар, защо ще използват териториална полиция
- pie34
- Младши потребител
У нас няма "териториална полиция", най-вероятно живеете в Англия. Полицията не връчва ПДИ и други съобщения на ЧСИ. Ако са Ви потърсили от полицията, най вероятно става дума за полицейска проверка по този повод. Но да не гадаем защо.
- dimist
- Потребител
Dimist
Цъкни в Гугъл има териториална полиция , спада към охранителното звено
Иначе да наистина справката беше за нещо не е за неплатен кредит или призовка по дело
Реално аз се очудих защото реших че колекторите или чси са решили да натиснат полицията (кварталният по постоянният ми адрес за връчване на призовка )
Цъкни в Гугъл има териториална полиция , спада към охранителното звено
Иначе да наистина справката беше за нещо не е за неплатен кредит или призовка по дело
Реално аз се очудих защото реших че колекторите или чси са решили да натиснат полицията (кварталният по постоянният ми адрес за връчване на призовка )
- pie34
- Младши потребител
Пай, цъкни в лекса на Закон за министерство на вътрешните работи
- dimist
- Потребител
dimist написа:Пай, цъкни в лекса на Закон за министерство на вътрешните работи
Цък ... сайта на някоя ОДМВР.
Обща структура• Отдел „Криминална полиция“
• Отдел „Охранителна полиция“
• Отдел „Разследване“
• Сектор „Български документи за самоличност“
• Група „Миграция“
• група „Оперативна дежурна част“
• Администрация
Когато „цъкнеш“ на Отдел „Охранителна полиция“ - се отваря Структура на Отдел „Опазване на обществения ред и превенция“• Сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“
• Сектор „Пътна полиция“
• Група „Контрол на общоопасните средства и частната охранителна дейност“
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
dimist написа:Пай, цъкни в лекса на Закон за министерство на вътрешните работи
Приятел колекторите плашат хората че ще им вземат
Нещо когато са някъде под наем и нищо неможе да им се вземе въпреки това …
На мен лично колеги са казвали как чси е пращал писма (получени или не) до техни адреси на които реално не са ( постоянният адрес ) и последното е ако изобщо работиш в България получаваш писмо на работа че имаш запор това е …
Каква полиция ще възлага частен съдебен изпълнител това че не си върнал пари поради редица неща НЕ Е престъпление , могат да ангажират полиция ако си направил хиляди други неща .. не и това
, или ще идват на опис в имот който е твоя собственост за изземване на вещи преди да го продадат , ако си в квартира с 3 ма човека никой няма да може да докаже че тая вещ е твоя и да я вземе !
Аз като съм бил 9 държави през 3 месеца защото работех на кораб , и в България не съм рапортувал в районното , че 3 месеца съм бил при една мадама а други 4 при друга докато си бях в България наказуемо ли е? По буквар да (30 дена за заявление посочване на настоящ адрес) в действителност не. Милиони са така
- pie34
- Младши потребител
Отново по темата - може да се делегира - на районен полицай да извърши услугата по връчване.
Полицията може да връчи призовка, полицията е част от кметството - кметството е част от държавата и - зъболекарят е част от съдебната система - това не е на шега - държавата е организирана - тоест - цялостно в държавата има - съд - полиция - армия - доктор - горе долу това е което трябва.
Казвам го - щото ако ви тече срок и изобщо - вие сте в канала на историята - счита се за връчена.
Призовката е връчена и в срок.
Полицията може да връчи призовка, полицията е част от кметството - кметството е част от държавата и - зъболекарят е част от съдебната система - това не е на шега - държавата е организирана - тоест - цялостно в държавата има - съд - полиция - армия - доктор - горе долу това е което трябва.
Казвам го - щото ако ви тече срок и изобщо - вие сте в канала на историята - счита се за връчена.
Призовката е връчена и в срок.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ivan_laywer
Ами….. то се оказа че изобщо няма никаква призовка
Ами….. то се оказа че изобщо няма никаква призовка
- pie34
- Младши потребител
ivan_lawyer написа:Полицията може да връчи призовка, полицията е част от кметството - кметството е част от държавата и - зъболекарят е част от съдебната система - това не е на шега - държавата е организирана - тоест - цялостно в държавата има - съд - полиция - армия - доктор - горе долу това е което трябва.
Тук нищо не разбрах!
Районен или свартален полицай, той е служител в МВР.
Кметствата и общините са част от Местната админалистразия, а областните управи - от Държавната!
Иначе всички сме част от Държавата!
Държава и държавна администрация са различни неща!
- guest1
- Активен потребител
Правилно си е писал човека - Териториална Полиция, които са част от Охранителна. Едно време при комунизма им казваха "квартални" - сега са Териториална Полиция. Това са районни инспектори - като отдела или там както се казва в районните управления се нарича така.
Какво пишело в ЗМВР - не ми цитирайте - защото в един закон няма как да е описана цялата полицейска дейност, щатни бройки, разписания, и др.
Често /за да не дава Полицията пари за пощенски услуги/ ползва районните инспектори за връчване на писма от полицейски структури до гражданите и връчване на всякакъв вид отговори по Молби, Жалби и др. Както и призовки - включително от други институции или съдилища.
Аре със здраве и хора, който не са влизали в РПУ, не е много добре да коментират, като не разбират.
Точно това е и работата на районните инспектори от Териториална Полиция, да връчват призовки, админ. актове и др. документи, да не казвам, че това е и основната част от тяхната дейност /работа/.
Какво пишело в ЗМВР - не ми цитирайте - защото в един закон няма как да е описана цялата полицейска дейност, щатни бройки, разписания, и др.
Често /за да не дава Полицията пари за пощенски услуги/ ползва районните инспектори за връчване на писма от полицейски структури до гражданите и връчване на всякакъв вид отговори по Молби, Жалби и др. Както и призовки - включително от други институции или съдилища.
Аре със здраве и хора, който не са влизали в РПУ, не е много добре да коментират, като не разбират.
Точно това е и работата на районните инспектори от Териториална Полиция, да връчват призовки, админ. актове и др. документи, да не казвам, че това е и основната част от тяхната дейност /работа/.
- todevn
- Младши потребител
todevn написа:Правилно си е писал човека - Териториална Полиция, които са част от Охранителна. Едно време при комунизма им казваха квартални - сега са Териториална Полиция. Това са районни инспектори - като отдела или там както се казва в районните управления се нарича така.
Точно това е и работата на районните инспектори от Териториална Полиция да връчват призовки, административни актове и др. документи, да не казвам, че това е и основната част от тяхната дейност /работа/.
Точно така жалби , нарушения и криминални деяния …..
Ама не вярам че “ колекторска фирма” може да ги ползва като пощальони примерно , човек работи някъде колекторите са длъжни да се свържат с работодателят му НЕ да го търсят на адрес нито на работа ….. и както казахме чси също , има си правомощията за запор на заплата , ако си без имущество - толкоз.
- pie34
- Младши потребител
todevn написа:.....Точно това е и основната работата на районните инспектори от Териториална Полиция да връчват призовки, админ. актове и др. документи, да не казвам, че това е и основната част от тяхната дейност /работа/.
Това някаква шега ли е, че основната работа на полицейските инспектори в Териториална е да връчват документи?!
- kpts_
- Потребител
Не е шега - административните актове - Решения, Заповеди и др, за клиенти ги получавам от тях - става въпрос за София-град, а как е в провинцията не знам и не ме интересува. Както и отговорите по Молби, Жалби и др. се получават /повечето пъти, но може и по пощата/ чрез районните инспектори.
Добре да те питам г-н "специалист" kpts - шега ли е поред теб че заповедите за защита от домашно насилие се връчват чрез районен инспектор - включително материалите по делата по ЗЗДН - част от делото /да не казвам цялото/ съм виждал връчвано от районен инспектор. Това не са ли документи ! Заповедите за снемане /заличаване/ на полиц. регистрация - също се връчват, чрез районен инспектор - поне в София, а как е в провинцията не знам и не ме интересува.
За коментара на pie34 - според мен става въпрос за призовка по съдебно дело /самия човек така си пише в най горния пост/, призовките от Съдилищата за насрочени дела - може да се връчват чрез районен инспектор от Териториална Полиция.
Добре да те питам г-н "специалист" kpts - шега ли е поред теб че заповедите за защита от домашно насилие се връчват чрез районен инспектор - включително материалите по делата по ЗЗДН - част от делото /да не казвам цялото/ съм виждал връчвано от районен инспектор. Това не са ли документи ! Заповедите за снемане /заличаване/ на полиц. регистрация - също се връчват, чрез районен инспектор - поне в София, а как е в провинцията не знам и не ме интересува.
За коментара на pie34 - според мен става въпрос за призовка по съдебно дело /самия човек така си пише в най горния пост/, призовките от Съдилищата за насрочени дела - може да се връчват чрез районен инспектор от Териториална Полиция.
- todevn
- Младши потребител
todevn написа:Не е шега - административните актове - Решения, Заповеди и др, за клиенти ги получавам от тях - става въпрос за София-град, а как е в провинцията не знам и не ме интересува. Както и отговорите по Молби, Жалби и др. се получават /повечето пъти, но може и по пощата/ чрез районните инспектори.
Добре да те питам г-н "специалист" kpts - шега ли е поред теб че заповедите за защита от домашно насилие се връчват чрез районен инспектор - включително по делата по ЗЗДН - част от делото /да не казвам цялото/ съм виждал връчвано от районен инспектор. Това не са ли документи ! Заповедите за снемане /заличаване/ на полиц. регистрация - също се връчват, чрез районен инспектор - поне в София, а как е в провинцията не знам и не ме интересува.
Не е нито за дело нито прозовка за каквото и да е.
Иначе на самите дела по кредити банкови и небанкови цесия и подобни не познавам длъжник , който да е присъствал , всеки е бил в чужбина или е работел някъде , последствията са че единствено ще плати на чси също след това, и в повечето случаи като си на минимална заплата нищо не ти взимат.
- pie34
- Младши потребител
todevn написа:За коментара на pie34 - според мен става въпрос за призовка по съдебно дело /самия човек така си пише в най горния пост/, призовките от Съдилищата за насрочени дела - може да се връчват чрез районен инспектор от Териториална Полиция.
Да оставим полицаите, но ако става дума за призовка по съдебно дело - във всеки съд си има хора на длъжност „Призовкар“. Код по НКПД – 4419 2004
Ето пример - Длъжностна характеристика призовкар, Административен съд София-град
- guest1
- Активен потребител
guest1 написа:todevn написа:За коментара на pie34 - според мен става въпрос за призовка по съдебно дело /самия човек така си пише в най горния пост/, призовките от Съдилищата за насрочени дела - може да се връчват чрез районен инспектор от Териториална Полиция.
Да оставим полицаите, но ако става дума за призовка по съдебно дело - във всеки съд си има хора на длъжност „Призовкар“. Код по НКПД – 4419 2004
Ето пример - Длъжностна характеристика призовкар, Административен съд София-град
Точно , призовкаря доставил или не се връща с информацията и толкоз.
- pie34
- Младши потребител
kpts_ написа:todevn написа:.....Точно това е и основната работата на районните инспектори от Териториална Полиция да връчват призовки, админ. актове и др. документи, да не казвам, че това е и основната част от тяхната дейност /работа/.
Това някаква шега ли е, че основната работа на полицейските инспектори в Териториална е да връчват документи?!
Предписанието /Решението/ на РЗИ за карантина ми беше връчено от районен инспектор - по време на Диктатурата /мерките за борба с грипа/, районните инспектори в София - почти само това работеха, като връчваха десетки хиляди такива Предписания.
Аз писмо от СДВР или от столичните полиц. управления /за клиенти или за мен/ не съм получавал от години, за да не дават пари за поща и/или куриер и всичко получавам от районен инспектор. А това са десетки Заповеди, Решения /за полиц. регистрации/, заповеди по ЗЗДН - включително и материалите по самото дело по ЗЗДН на граж. съдебен с-в. Даже заповедите по ЗЗДН се пращат и връчват само от полиц. служители и така е по закон.
- todevn
- Младши потребител
todevn написа:kpts_ написа:todevn написа:.....Точно това е и основната работата на районните инспектори от Териториална Полиция да връчват призовки, админ. актове и др. документи, да не казвам, че това е и основната част от тяхната дейност /работа/.
Предписанието /Решението/ на РЗИ за карантина ми беше връчено от районен инспектор - по време на Диктатурата /мерките за борба с грипа/, районните инспектори в София - почти само това работеха, като връчваха десетки хиляди такива Предписания.
Аз писмо от СДВР или от столичните полиц. управления /за клиенти или за мен/ не съм получавал от години, за да не дават пари за поща и/или куриер и всичко получавам от районен инспектор. А това са десетки Заповеди, Решения /за полиц. регистрации/, заповеди по ЗЗДН - включително и материалите по самото дело по ЗЗДН на граж. съдебен с-в. Даже заповедите по ЗЗДН се пращат и връчват само от полиц. служители и така е по закон.
Е това с ковид си беше в цял свят с полицията , домашно насилие и т.н може призовки но аз по-горе споменах че колекторите чси и т.н си имат техни призовкари както и съда, когато говорим за дело по кредит
- pie34
- Младши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|