начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Спор между юридически лица

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор между юридически лица

Мнениеот dedal_gr » 08 Авг 2012, 13:54

Имаме клиент който отказва да плати и съответно започнахме дело срещу него.
Преди ден получих писмо с което ни обвинява че сме нарушили закона.
Става дума за следното:
Имаме сайт и в графата клиенти сме написали името на фирмите с които работим. Няма лична информация само име на фирма изброени една след друга. Имената са взети от нашата база с данни.
Та нарушаваме ли някой закон с това ?
Трябва ли да искаме разрешение от фирмите за да публикуваме имената им или това е обществена информация ?
И ако да кой закон нарушаваме ?
Естествено ще махнем господина от списъка но съм почти обеден, че не сме нарушили никой закон и искам да му върна отговор на запитването.
dedal_gr
Младши потребител

Re: Спор между юридически лица

Мнениеот neutralen » 08 Авг 2012, 14:39

Нищо не разбрах.
neutralen
Активен потребител

Re: Спор между юридически лица

Мнениеот borovinka » 08 Авг 2012, 16:58

Не знам в какво сте "обеден" (или сутрешен, а защо не и вечерен :mrgreen: ), но аз съм убедена, че няма за какво да се притеснявате. Ако толкова държите, махнете от сайта фирмата на господина от списъка с фирми, с които работите - за какво да му правите безплатна реклама. А за останалите - ако действително сте качили само имената им (или търговските им марки, което е различно), наистина няма за какво да се притеснявате.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Търговско право