начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Откриване на обект за развлекателна дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриване на обект за развлекателна дейност

Мнениеот prostos » 20 Авг 2012, 03:55

Привет!
Имам идея да открия обект в който да се извършва развлекателна-игрална дейност, но не хазартна и не автомати със жетони (да речем игра на PlayStation за което да се заплаща на време) дейността не фигурира в списъка на тези облагани с патентен данък (до колкото там са конкретно изброени) и до колкото познавам бюрокрацията, нищо че не се различава съществено от много от изброените там, няма да ми се разреши такава регистрация. Има ли вариант с регистрация на клуб или нещо подобно ? Другият ми въпрос е ако отида задължително на търговски обект (и регистрация на фирма) ОГРОМЕН проблем ли ще е продажбата на топли и безалкохолни напитки и пакетирани храни (вафли, кроасани, опаковани сандвичи...), и поставянето на вендинг автомати в обекта вмесо продажбата "от ръка на ръка" би ли ме улеснило законово ?
prostos
Нов потребител

Re: Откриване на обект за развлекателна дейност

Мнениеот prostos » 20 Авг 2012, 04:19

Само да се допълня, обекта в който ще се развива дейността, преди е бил офис а преди това плод-зеленчук, но мисля (почти съм сигурен всъщност) никога не е бил обект от типа "кафе". Значи ли това че ще е нужна някаква промяна на предназначението. Всъщност става дума за общински обект, зачислен към клуб на ветерани, просто човекът който отговаря за него е в чужбина до края на месеца и не мога да се среща с него да ми разясни "вида на обекта", но мисля щом са се продавали плодове и зеленчуци не трябва да е проблем продажбата на безалкохолни напитки, разликата може би идва от консумацията на място, но предлагането на безалкохолни ми е наложително, иначе отивам на варианта клиентите да си ги донасят от вън (както едно време в компютърните зали децата ходеха със по 10 вафли и бутилки с кола, не знам колко законно е било де...).
prostos
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Авг 2012, 10:25

prostos написа:Само да се допълня, обекта в който ще се развива дейността, преди е бил офис а преди това плод-зеленчук, но мисля (почти съм сигурен всъщност) никога не е бил обект от типа "кафе". Значи ли това че ще е нужна някаква промяна на предназначението. Всъщност става дума за общински обект, зачислен към клуб на ветерани, просто човекът който отговаря за него е в чужбина до края на месеца и не мога да се среща с него да ми разясни "вида на обекта", но мисля щом са се продавали плодове и зеленчуци не трябва да е проблем продажбата на безалкохолни напитки, разликата може би идва от консумацията на място, но предлагането на безалкохолни ми е наложително, иначе отивам на варианта клиентите да си ги донасят от вън (както едно време в компютърните зали децата ходеха със по 10 вафли и бутилки с кола, не знам колко законно е било де...).

Определено е необходима промяна на предназначението. Няма значение дали е с патентен данък.
Случаят е нещо подобно на интернет клубовете, с барче или нещо от сорта.
:arrow: Проекти (Технологичен, Арх., ОВК, Ел, ВиК, Конструктивно становище, Пожарна безопасност, евентуално ПБЗ) :arrow: съгласуване с ХЕИ и пожарната. Евентуално допълнителна ел.мощност, защото се съмнявам, че ще Ви е достатъчна сегашната :arrow: Разрешение за строеж :arrow: Разрешение за ползване (Акт 16) :arrow: Търговски разрешителни и документи.
Като време: 3-6 месеца.
Като пари: 3-5000 лв.

P.S. Всичко се прави от името на собственика и всички документи излизат на негово име.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот prostos » 20 Авг 2012, 13:32

Благодаря, г-н Григоров!
Може ли само едно уточнение, задължителната промяна на предназначението от къде идва - от общественото ползване (събиране на хора в обекта) или от барчето, както казах развиването на развлекателната дейност като основна и поставянето на вендиндг автомат би ли ме "спасило" по някакъв начин? Регистрация на клуб по интереси възможна ли е, тъй като идеята е хората да могат да идват и да играят на собствени игри дори да извършват ремонтни дейности по тях ако се наложи?
prostos
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Авг 2012, 16:06

prostos написа:Благодаря, г-н Григоров!
Може ли само едно уточнение, задължителната промяна на предназначението от къде идва - от общественото ползване (събиране на хора в обекта) или от барчето, както казах развиването на развлекателната дейност като основна и поставянето на вендиндг автомат би ли ме "спасило" по някакъв начин? Регистрация на клуб по интереси възможна ли е, тъй като идеята е хората да могат да идват и да играят на собствени игри дори да извършват ремонтни дейности по тях ако се наложи?

"Идва" и от общественото ползване, и от барчето, и въобще от всичко, което съм оцветил в червено. Дори само една от червените позиции да е, изисква пълната процедура. Няма как да се избегне. Принципно е задължение на собственика.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Търговско право