начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Обсебен Съсобствен Имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обсебен Съсобствен Имот

Мнениеот georgiev12 » 11 Окт 2020, 21:43

Добър ден,
Наследих от баща си процент в магазин който той е получил от реституция. Магазина има много съсобственици. Трима човека, мажоритарен собственик 51%, друг собственик 28%, и СИНА на 28% съсобственик, са го обсебили. Трябва да отбележа, че СИНА на 28% собственик, НЯМА никакъв дял в имота но той уговаря и подписва договори без знанието и съгласието на останалите съсобственици (22-та%), които НЕ се познават помежду си.

СИНА, който подписва и ръководи, се изпуснал пред някого, че целта е със стечение на времето да „Абсорбират“ останалите 22%.

Многократно помолих за копие от оригиналният договор с наемателя, обяснение и прозрачност за потока на парите, кои са другите съсобственици, на кой още разпределят дохода и т.н., на всички въпроси се мълчи или отказват. Предложих на мажоритарен да ме купи – нямал пари. В резултат аз съм в безизходица и напълно зависим.

Не редовно се депозират различни суми „наем“ и обяснението за разликата е приспаднати 10% за НАП и разходи. До сега нямам депозит в НАП. Това ми е първа година след баща ми и не знам кога и как се правят депозитите в НАП, електронно?

Как мога да ги накарам да станат напълно прозрачни в ръководството?
След като съм подписван от СИНА без моето разрешение (казах му това няколко пъти) той носи ли отговорност?

Какво вие бихте направили в тази ситуация? Как може да се справя с тях?
Целта е да продам часта, но не да бъда „абсорбиран“.

Много ще съм благодарен за всеки съвет.
georgiev12
Младши потребител

Re: Обсебен Съсобствен Имот

Мнениеот wladi » 22 Окт 2020, 21:40

Нещо в числата, което всъщност няма значение за казуса:
Вариант І: мажоритарен собственик 51% + друг собственик 28% + и СИНА на 28% = 107 % !?
Вариант ІІ: мажоритарен собственик 51% + друг собственик 28% + и СИНА на 22% = 101 % !?

След като "сина" Ви е съсобственика, защо останалите съсобственици следва изобщо да Ви дължат нещо в т.ч.документи и обяснения?
Приемам, че синът Ви е пълнолетен.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Съсобственост и делба