начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

СЪДРУЖИЕ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЪДРУЖИЕ

Мнениеот kalii » 18 Яну 2007, 21:55

Здравейте, имам приятел,който е взел терен под наем и има намерение да построи магазин,където иска аз да имам участие / 50 на 50/.Как трябва да се узакони това съдружие при положение, че неговата фирма е кандидатсвала за този терен и аз нямам участие във фирмата , а и нямам моя фирма.
kalii
Младши потребител

Re: СЪДРУЖИЕ

Мнениеот kalii » 18 Яну 2007, 22:16

НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОТГОВОРИ !!!Здравейте, имам приятел,който е взел терен под наем и има намерение да построи магазин,където иска аз да имам участие / 50 на 50/.Как трябва да се узакони това съдружие при положение, че неговата фирма е кандидатсвала за този терен и аз нямам участие във фирмата , а и нямам моя фирма
kalii
Младши потребител

Мнениеот rosi_i » 18 Яну 2007, 22:23

Очевидно става дума за сравнително сериозни намерения и съответно финансови интереси. Личният ми съвет е да си ангажирате адвокат, който ще оформи отношенията Ви, след като го запознаете подробно с желанието си. Тук рискувате да подведете участниците с непълнота на информацията /не умишлено, разбира се/ и да не получите изчерпателен отговор.
rosi_i
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 18 Яну 2007, 22:29

Ами вариантите са общо взето два:

1.Учредяване на гражданско дружество по реда на ЗЗД.
2.Учредяване на фирма по Търговския закон-в случая най подходящата форма е ООД.

Препоръчвам Ви втория вариант .
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Sarra » 19 Яну 2007, 18:51

Има и други възможности. Но, най-добре отидете за съвет при адвокат.
Sarra
Потребител

Мнениеот kalii » 19 Яну 2007, 22:36

И какви са другите
kalii
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация