начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отстъпено право на строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отстъпено право на строеж

Мнениеот bastet » 30 Яну 2008, 16:32

Здравейте!Преди известно време купих вила в груб незавършен строеж,ведно с отстъпено право на строеж /има разрешение за строеж от преди 20 год./ върху парцел общинска собственост.Тъй като искам да строя друга вила, съборих настоящата,като оставих само основите.При това положение,може ли общината да ми откаже ново строителство,мотивирайки се ,че не съм спазил някой закон или съм пропуснал някакъв срок.Бих искал да прочета някои мнения и тогава да видя как да процедирам по нататък.Благодаря предварително!
bastet
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 30 Яну 2008, 16:51

Не знам какво разбирате под груб незевършен строеж, но всъщност сте купили едно нищо.Най-вероятно правато на строеж е погасено.Вие като съборихте вилата информирахте ли общината /задължително е/.
Ето ви началото.За повече подробности трабват и повече факти.
georgi07
Потребител

Мнениеот bastet » 30 Яну 2008, 19:02

Имам натурален акт,където пише: ...продава вилна сграда в незавършен груб строеж със застроена площ 30 кв.м в парцел.. ,квартал.. - общинска собственост с площ... кв.м по плана на...,ведно с отстъпено право на строеж,съгласно зап.№... и договор от дата... 1986г
bastet
Нов потребител

Мнениеот vili » 13 Сеп 2008, 17:08

След като на Вашия праводател е отстъпено право на строеж в определен обем, Вие придобивате правото на строеж в същия обем. Имали сте възможност да извършвате ремонт и преустройство на съществуващата сграда без ограничена, поради което не е трябвало да я събаряте. Не можете да реализирате ново строителство с "по-голяма площ" както се изразявате Вие, тъй като Общината като собственик е определила обема на отстъпеното право на строеж. Другият вариант е да проучите възможността за закупуване от общината на урегулирания поземлен имот и тогава да решавате какво ще строите. Ако станете собственик на земята няма да имате ограниченя, освен разбира се тези, установени с ПУП.
vili
Потребител

Назад към Строителство и регулация