начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Граници по вертикала на право на преминаване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граници по вертикала на право на преминаване

Мнениеот charity » 14 Юли 2009, 11:51

Наложи ми се да се поровя, търсейки отговор на този въпрос, и не открих нищо, което да даде отговор на въпроса ми - дали може да се лимитира във вертикала правото на преминаване през чужд терен. Ако се приеме, че не е лимитирано, то правото на преминаване ще дублира по смисъл и начин на ползване улицата.
Ако е временно, дали може да се учреди върху площ, която е под еркер на сграда и под обособено като ... да кажем тунел място???? В такъв случай дали това ще се отрази в парично изражение върху обезщетението, което се дължи на собственика на имота. Ако по ПУП се предвижда именно такова застрояване, което не е реализирано......?
Бихте ли ме насочили къде да потърся отговор на въпроса, моля?!
charity
Нов потребител

Re: Граници по вертикала на право на преминаване

Мнениеот anserk » 20 Юли 2009, 11:20

charity написа:дали може да се лимитира във вертикала правото на преминаване през чужд терен.

Това е ,меко казано, някакво недоразумение с боравенето на правните и технически правила и норми!
За да Ви дадат юристите някакъв съвет (по всичко личи, че се касае за обезщетение), напишете точно какво ви притеснява.
А може би не сте разчели правилно ЗУТ от 2001 г. и Наредба 7 от 2003 г, в които се лимитираправото на преминаване през чужд терен!
anserk
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация