начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Съседски неволи с общо водопроводно отклонение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съседски неволи с общо водопроводно отклонение

Мнениеот tania_nikiforova » 24 Окт 2009, 17:43

здравейте,
имам следния въпрос, тъй като нито една институция неиска или незнае как да ми отговори.през дале4ната 1950 г. моят дядо и негов приятел купуват нива в сегашния район подуяне.в поземления имот целия от 430 кв.м построяават къща близнак, чрез договор за делба си разделят построиката и земята под нея, тоест по 216 кв.м.В община Подуяне това се води един парцел.В поземления имот има изградена водопроводна мрежа през 1975г. с усилията на собствениците.Водопроводната шахта и спирателния кран собственост на СОФИЙСКА ВОДА са в половината на нашия съсед.До 2002 година имахме иобщ водомер с него и имота намиращ се от другата му страна.Тогава се разделихме всеки има свое водопроводно отклонение,водомер ,партида и аз сам редовен платец на въпросната фирма.Но моят комшия- 65 годишен човек,син на приятеля на дядо ми реши че може да спира водата когато тои си поиска.Искам да попитам има ли такова право и може ли този спирателен кран да се премести ? ПАК КАЗВАМ ПАРЦЕЛА Е ЕДИН ВОДОПРОВОДА Е ЕДИН НО ВСЕКИ СИ ИМА ВОДОПРОВОДНО ОТКЛОНЕНИЕ И НЯМАМ ЛИ ПРАВО В 21 ВЕК С ДВЕ МАЛКИ ДЕЦА ЕДНОТО ОТ КОИТО БЕБЕ ДА СТОЯ ПО 24 ЧАСА БЕЗ ВОДА.моля ви помогнете
tania_nikiforova
Нов потребител

Re: Съседски неволи

Мнениеот TheOldMan » 25 Окт 2009, 00:29

За водопровода - парцела е един, за ВиК дружеството собственика е един, няма да ти дадат второ отклонение, така че гледай да се разбереш със съседа по човешки, щото законов начин май няма...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация