Здравейте, налага ми се да променя статута на апартамент в офис. В чл.38 ал.3 ЗУТ се казва, че "че се допуска преустройство и промяна на предназначението на жилищно помещение".
Въпросът ми е винаги ли при промяна на предназначението на жилищно помещение се налага и преустройство. Въпросът ми е с оглед на изискването на чл. 38 ал.7 според който към проектите за преустройство задължително се прилага становище на инженер-конструктор. В моя случай се преустройва апартамент в офис на издателство и не съм сигурен дали е нужно такова становище.
Искам да попитам и каква е самата процедура и пред кои органи - общината или ДНСК. Благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна статута на жилище - чл.38 ал.3 ЗУТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Промяна статута на жилище - чл.38 ал.3 ЗУТ
чл.38 (7) ЗУТ(Предишна ал. 6, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Към проектите за преустройства по ал. 3 - 5 задължително се представя мотивирано становище на инженер-конструктор с пълна проектантска правоспособност, доказващо, че не се увеличават натоварванията, не се засягат конструктивни елементи и не се намаляват носимоспособността, устойчивостта и дълготрайността на конструкцията на сградата, а когато се налагат изменения в конструкцията или се увеличават натоварванията, се представя и конструктивна част към проекта.
Няма алинея с изключения Това е и за успокоение на останалите собственици
Общината! Има процедура по ЗУТ.
Но ви трябва и архитект (без тях нищо не става) Той е, който казва дали ще има и преустройство
Няма алинея с изключения Това е и за успокоение на останалите собственици
Общината! Има процедура по ЗУТ.
Но ви трябва и архитект (без тях нищо не става) Той е, който казва дали ще има и преустройство
- anserk
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|