начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

БАРБЕКЮ ДОЛЕПЕНО НА СЪСЕДСКА ОГРАДА

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

БАРБЕКЮ ДОЛЕПЕНО НА СЪСЕДСКА ОГРАДА

Мнениеот gurga » 29 Ное 2009, 16:51

Здравейте,
имам едно имотче в планинско селце,с малка къщичка(скоро ще покажа и снимки),двора има неправилна форма,нормално за такива селца.В дъното на двора се образува трапец които влиза в имота на съседа,с които граничим с ограда висока1.8м.двустранно зидан камък 40-50см.
На това място искам да си направя барбекю(зимно,за да използвам къщата само за спане 3 спални),и да ходиме с приятели!
За целта искам да вдигна оградата с 60 см и да направя едноскатен навес с наклон към моя двор.
Освен че трябва да питам съседа, какви са законовите оредби за такава процедура?(все за законови уредби битам но дълго бях в чужбина и ми се стува че тук жсичко е много мудно и все нещо нее както трябва)
gurga
Нов потребител

Re: БАРБЕКЮ ДОЛЕПЕНО НА СЪСЕДСКА ОГРАДА

Мнениеот nikonik » 01 Дек 2009, 12:21

Здравей Гюрге,
Не е ясно досегашната ограда узаконявана ли е и как е разположена спрямо регулационната линия между двата имота. За да направя навеса е необходимо: Писменно нотар. заверено съгласие на съседа; Разрешение за строеж за навеса, за издаването на което ще трябва да проучиш какво ще искат от тех. служба на кметството. Така няма да имаш проблеми с постройката. Можеш да го изградиш на своя отговорност но ще имаш проблеми след това.
За повече подробности свържи се с мен
nikonik
Младши потребител

Re: БАРБЕКЮ ДОЛЕПЕНО НА СЪСЕДСКА ОГРАДА

Мнениеот anserk » 01 Дек 2009, 12:56

gurga написа:(скоро ще покажа и снимки

Дайте и сканирана скица на имота, ако искате наистина да получите съвет и насоки за действия. Мудно е ако се върши от аматьори :wink:
anserk
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация