@uli-nikol:
Ще си позволя и аз един скромен съвет, без да се опитвам да теоретизирам проблема. Отидете в офиса на фирмата, изготвила и поддържаща плановете. Поинтересувайте се защо пътят не е нанесен, и вижте чия собственост са имотите, през които преминава. Може да се окаже, че са т. нар. "земи по чл. 19 от ЗСПЗЗ". Това се земи с неустановен собственик, но стопанисвани от общината. Тогава може да поискате от фирмата да заснеме геодезически пътя, и да го нанесе в КВС.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Към специалистите по ЗУТ ...с молба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Към специалистите по ЗУТ ...с молба
magodeoz написа:@uli-nikol:
Ще си позволя и аз един скромен съвет, без да се опитвам да теоретизирам проблема. Отидете в офиса на фирмата, изготвила и поддържаща плановете. Поинтересувайте се защо пътят не е нанесен, и вижте чия собственост са имотите, през които преминава. Може да се окаже, че са т. нар. "земи по чл. 19 от ЗСПЗЗ". Това се земи с неустановен собственик, но стопанисвани от общината. Тогава може да поискате от фирмата да заснеме геодезически пътя, и да го нанесе в КВС.
Само един имот е с неустановен собственик останалата част имат собственици, които както казах също имат интерес там да има път.Аз искам съвет какви действия да предприема заедно с другите собственици на имоти.Няма ли някаква практика в такива случаи.
- uli-nikol
- Нов потребител
Малко странен е последният въпрос. Каква практика търсите - някакъв вид административна принуда? Геодезическата фирма, която поддържа земеделския кадастър на с. Алдомировци, Община Сливница, е лицето, което следва да коригира, актуализира и т. н. тези планове. Ако пък има съгласие на всички заинтересувани собственици - тогава проблемът е никакъв.
- magodeoz
- Активен потребител
Здравейте, притежавам земеделски имот ,който по нов оуп е определен за ниско жилищно строителство.Какви постъпки трябва да направя за смяна на статута на земята и какви суми ще трябва да платя?
Благодаря!
Благодаря!
Последна промяна kaci01 на 25 Мар 2010, 23:29, променена общо 1 път
- kaci01
- Нов потребител
kaci01, преди всичко моля да изясниш дали става въпрос за ОУП (предполагам по грешка сте написали уоп) на София, на някоя от черноморските общини или някъде в България. Питам Ви защото в споменатите от мен територии действат два специални закона ЗУЗСО и ЗУЧК, а това значително изменя нещата от общите правила по ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Здравейте, добре дошли на форума на правилно зададените въпроси и на добре осмислените отговори!
- magodeoz
- Активен потребител
Моля специалисти по ЗУТ, както и архитекти и проектанти, които имат опит в изготвянето на проекти за одобрение на усвояване на тераси в общината да се свържат с мен нa лични съобщения или да ми пишат на мейла. Става въпрос за консултация и изготвяне на проект за одобрение, срещу заплащане разбира се. Благодаря предварително.
- 12345n
- Нов потребител
За да се свърже някой с Вас на лични (не казвам, че това ще съм аз), трябва преди това да ги активирате (от потребителския панел).
- magodeoz
- Активен потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|