Здравейте,
В съседния имот утре започват строителни работи. Ще се събаря и стена която е на калкан с къщата ни.
Не сме получавали никакво известие.
Трябва ли да получим такова?
Не сме давали и съгласие за строеж на калкан. Възможно ли е да е издадено разрешение за строеж в съответствие с "подробния устройствен план, с правилата и нормативите по устройство на територията", което да разрешава стоеж на калкан без наше съгласие?
Мога ли да се запозная с "подробния устройствен план, с правилата и нормативите по устройство на територията"?
Възможни ли са значителни отклонения? Какви стъпки мога да предприема при явни несъотвествия?
Хмм.. малко попрекалих с въпросите. Надявам се да получа отговор поне на някой от тях.
Благодаря Ви предварително за помощта.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ли да получа известие за строеж в съседен имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Преди да пуснете въпроса си, прочетете подобни теми.
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31117
Това първо. Второто е, че на Ваш подобен въпрос, касаещ въпросния имот, отговорихме, както аз, така и други колеги. Съвсем добронамерено. Мисля, че найстина е време да се обърнете към адвокат от "големия областен град". Една консултация все още струва достатъчно малко, за да може да си я позволи всеки. А и сумата, която ще дадете е инвестиция, която ще оцените след време, като безценна, защото ще Ви спести куп главоболия и необратими ситуации.
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31117
Това първо. Второто е, че на Ваш подобен въпрос, касаещ въпросния имот, отговорихме, както аз, така и други колеги. Съвсем добронамерено. Мисля, че найстина е време да се обърнете към адвокат от "големия областен град". Една консултация все още струва достатъчно малко, за да може да си я позволи всеки. А и сумата, която ще дадете е инвестиция, която ще оцените след време, като безценна, защото ще Ви спести куп главоболия и необратими ситуации.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Благодаря Ви за отделеното време както за първия ми въпрос, така и за този. Признавам постинга ми беше малко емоционален и прибързан. Все пак мисля че,няма няма пряка връзка между двете запитвания.
Днес се свързах с адвокат, както ме посъветвахте.
Благодаря Ви отново.
Днес се свързах с адвокат, както ме посъветвахте.
Благодаря Ви отново.
- isi_9
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|