начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Трябва ли да получа известие за строеж в съседен имот?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ли да получа известие за строеж в съседен имот?

Мнениеот isi_9 » 29 Авг 2008, 02:02

Здравейте,

В съседния имот утре започват строителни работи. Ще се събаря и стена която е на калкан с къщата ни.
Не сме получавали никакво известие.
Трябва ли да получим такова?
Не сме давали и съгласие за строеж на калкан. Възможно ли е да е издадено разрешение за строеж в съответствие с "подробния устройствен план, с правилата и нормативите по устройство на територията", което да разрешава стоеж на калкан без наше съгласие?
Мога ли да се запозная с "подробния устройствен план, с правилата и нормативите по устройство на територията"?
Възможни ли са значителни отклонения? Какви стъпки мога да предприема при явни несъотвествия?

Хмм.. малко попрекалих с въпросите. Надявам се да получа отговор поне на някой от тях.

Благодаря Ви предварително за помощта.
isi_9
Нов потребител

Мнениеот milletti » 29 Авг 2008, 11:13

Преди да пуснете въпроса си, прочетете подобни теми.

http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31117

Това първо. Второто е, че на Ваш подобен въпрос, касаещ въпросния имот, отговорихме, както аз, така и други колеги. Съвсем добронамерено. Мисля, че найстина е време да се обърнете към адвокат от "големия областен град". Една консултация все още струва достатъчно малко, за да може да си я позволи всеки. А и сумата, която ще дадете е инвестиция, която ще оцените след време, като безценна, защото ще Ви спести куп главоболия и необратими ситуации.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот isi_9 » 29 Авг 2008, 11:49

Благодаря Ви за отделеното време както за първия ми въпрос, така и за този. Признавам постинга ми беше малко емоционален и прибързан. Все пак мисля че,няма няма пряка връзка между двете запитвания.
Днес се свързах с адвокат, както ме посъветвахте.

Благодаря Ви отново.
isi_9
Нов потребител

Мнениеот naughty » 29 Авг 2008, 13:56

в тази тема е обяснено как са ви преметнали:

http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=31117
naughty
Потребител

Назад към Строителство и регулация