начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Придаваемо място или неуредени регулационни сметки

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Придаваемо място или неуредени регулационни сметки

Мнениеот mayza » 29 Авг 2008, 13:42

Искаме да закупим в едно село дворно място, с пространство 816 кв.м, от които 610 кв.м са собственост на продавачката, а 216 кв.м придаваемо място. В скицата, която са издали, е отбелязан целия парцел/816 кв.м/ и сградата в него. Не е отбелязано къде се намира придаваемото място 206 кв.м. Не е отбелязано и чия собственост е прид. място - общинска, държавна или друга.
Въпросът ми е: Може ли да се продаде това дворно място /816 кв.м/ и сградата в него от сегашната му собственичка, при все че тя реално има и съсобственик, на когото е това придаваемо място /206 кв.м/. Тя го е закупила преди 15 години в този вид, т.е." дворно място 816 кв.м с неуредени регулационни сметки за 206 кв.м. и жил. сграда" - това е от нейния НА.
Последна промяна mayza на 29 Авг 2008, 13:55, променена общо 1 път
mayza
Нов потребител

Re: Придадено място или неуредени регулационни сметки

Мнениеот naughty » 29 Авг 2008, 13:54

mayza написа:Искаме да закупим в едно село дворно място, с пространство 816 кв.м, от които 610 кв.м са собственост на продавачката, а 216 кв.м придадено място. В скицата, която са издали, е отбелязан целия парцел/816 кв.м/ и сградата в него. Не е отбелязано къде се намира придаденото място 206 кв.м. Не е отбелязано и чия собственост е прид. място - общинска, държавна или друга.
Въпросът ми е: Може ли да се продаде това дворно място /816 кв.м/ и сградата в него от сегашната му собственичка, при все че тя реално има и съсобственик, на когото е това придадено място /206 кв.м/. Тя го е закупила преди 15 години в този вид, т.е." дворно място 816 кв.м с неуредени регулационни сметки за 206 кв.м. и жил. сграда" - това е от нейния НА.

може да се продаде, но няма да е УПИ а само поземлен имот. Неяснотата около значителната част с неизяснена собственост обаче е определено повод за притеснение. От общината обикновенно знаят на кого е придадено, попитайте в съответната техническа служба. Имах такъв имот но само с 16м2 от които 10 към съседа и 6 за улица но това беше ясно отбелязано в скицата.
Няма да може да строите в този имот докато не оправите сметките по регулация, имайте го в предвид.
naughty
Потребител

Мнениеот mayza » 29 Авг 2008, 14:27

Благодаря за отговора.
Аз ще мога ли да получа информация за това придаваемо място в съответната техническа служба, след като не съм собственик?
Мои приятели ми дадоха съвет /имали са подобен случай/ сегашната собственичка да се снабди с констативен нотариален акт чрез обстоятелствена проверка /стопанисвала е дв.място 15 години/ за това придаваемо място 216 кв.м и да ми го продаде цялото - 816 кв.м с двата нотариални акта - стария и КНА. Ако това е възможно тогава дворното място УПИ ли ще е?
mayza
Нов потребител

Мнениеот mayza » 29 Авг 2008, 14:58

На скица от 08.2008г. е записано, че дворното място е УПИ с номер VIII17 - 816 кв.м. Ако собственичката ми го продаде с двата нот.акта /стария си и новия КНА за придобиване на собственост по давност за прид.място/ дворното място ще остане ли УПИ пак?
mayza
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация