начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Сграда и постройка-каква е разликата?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сграда и постройка-каква е разликата?

Мнениеот julia » 19 Окт 2008, 15:04

Някой замислял ли се е .Когато ЗУТ говори за основно застрояване използва термина сграда, а при допълващо-постройка.И двата термина обаче не са дефенирани в §5 или §6 беше?Може би това съм го срещала в ЗТСУ, но не си спомням.
julia
Потребител

Re: Сграда и постройка-каква е разликата?

Мнениеот georgi07 » 23 Окт 2008, 11:58

Аз си признавам, че дори не съм му обърнал внимание.Но като рзгледах ЗУТ-а наистина "сграда" се използва за основно застрояване, а "постройка" -за допълващо.
Но не виждам на практика това деление да има приложение , тъй като и сградите и постройките се строят по един и същи ред-проекти /евентуално/, разрешение за строеж,актове и протоколи по време на строителството, документ за въвеждане в експлоатация.
georgi07
Потребител

Re: Сграда и постройка-каква е разликата?

Мнениеот Melly » 23 Окт 2008, 18:53

Разграичителният критерий е съответното предназначение.
Сградата (жилищна, административна, смеен тип) сама по себе си е обект на кадастъра и се състои от отделни самостоятелни обекти, докато допълващото застрояване обиновено са постройки със спомагателни функции.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация