- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
настанителна заповед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
настанителна заповед
Може ли да ми обясните точно какви документи трябва да изготвя за да ни бъде издадена настанителна заповед .Служителите от общината не ми дават точна и ясна информация. Проблемът е следния:през 1996г. ни беше издадено разрешително за строеж на 3 етажна жилищна сграда/пристройка на 1-ви етаж с 2 етажа и мансарда/, но до края на 1999г. моя баща успя да построи само 3 етажа /без мансардата/и сложи временен покрив. Никой от техническите лица не му беше казал да си изготви строителните документи до там до където е стигнал със строежа , а и срока на разрешителното изтече. Построените етажи имат натурални актове но проблема с нередностите моят баща разбра когато през 2004 г.предписа /безплатно/1-я етаж на своят брат, а той от своя страна започна да пуска жалби до всички инстанции /община,рднск....../заради липса на настанителна заповед и акт 14+15.Започна "голямото ходене по мъките " . От общината първо ни искат да прерисуваме плановете с временния покрив, после ни искат разделителен протокол /за поетапно строителство/който трябва да бъде подписан и от чичо ми /защото в настоящия момент той е вече собсвеник на 1-я етаж а той хем пуска жалби хем отказва да подпише протокола/, външна изолацияи др. изисквания които ми ги казват не на веднъж, а всеки път когато отида при тях.Съгласувахме ги със строителна фирма и се оказа че доста неща не съвпадат.Получихме отсрочка от РДНСК но тя е до 17.03.09. След това трябва да се изнесем от сградата.Имам 2 малки деца и съм много притеснена.Знам че баща ми е допуснал много груба грешка , но не може да няма изход от тази каша.Моля, помогнете ми!!!!
- iliana77
- Нов потребител
Re: настанителна заповед
Не знам какво имате пред вид и кой Ви е казал за настанителна заповед, по всяка вероятност се касае за разрешение за ползване.
Спешно налмерете адвокат и надзор, те ще Ви упътят.
Спешно налмерете адвокат и надзор, те ще Ви упътят.
- sunrise
- Активен потребител
Искат рушвет за съжаление от РДНСК-то.
Не виждам проблем, нали сградата е ваша собственост (тоест на двамата братя - баща Ви и чичо Ви).
По принцип сградата се явява завършена, когато е на карабина - тоест до покрив.
Това са някакви административни спънки, но собствеността Ви си е Ваша.
Не виждам проблем, нали сградата е ваша собственост (тоест на двамата братя - баща Ви и чичо Ви).
По принцип сградата се явява завършена, когато е на карабина - тоест до покрив.
Това са някакви административни спънки, но собствеността Ви си е Ваша.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Колега това са мноооого сериозни административни спънки. Вярно ,че сградата е тяхна, поне докато не я бутнат. Зощото нямат право да обитават сграда без удостоверение или без да са се снабдили с удостоверение за търпимост, ако строежът е стар.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря Ви за бързите отговори.Може ли да ми посочите къде мога да получа точна информация за необходимити документи отностно влизане във владение на дадения обект.Прочетох ЗУТ но никъде не намерих отговор в моя случай/недовършен строеж/.Консултирах се с частен надзор и от там видях разликата в изискванията..Надзора има едни изисквания, общината други.УЖАС.
- iliana77
- Нов потребител
Ако имате финансова възможност отделете пари за адвокат, за да може да се съгласува строежа.
По принцип не виждам нещо фатално тревожно.
В една фабрика например имаше строителен обект, приключен като незавършено строителство.
Дори от Агенцията за държавни вземания го продадоха така - както стърчат железата.
Така, че представлява завършен обект като е на ниво карабина.
Би трябвало да се оформят доста неща, а и вече е петък.
По принцип не виждам нещо фатално тревожно.
В една фабрика например имаше строителен обект, приключен като незавършено строителство.
Дори от Агенцията за държавни вземания го продадоха така - както стърчат железата.
Така, че представлява завършен обект като е на ниво карабина.
Би трябвало да се оформят доста неща, а и вече е петък.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|