- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ акт 15 и 16 ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
ПОМОЩ акт 15 и 16 ?
Колеги, представила съм по едно дело констативен акт, неразделна част от който са определени документи, въз основа на които са извършени констатациите в него. Не разполагам с тези документи, а ответната страна ми ги изисква. Дали съдът ще зачете пълната доказателствена сила на този акт без документите, които са неразделна част от него?
- harmaiyani
Re: ПОМОЩ?
Предполагам ,че са представени пред нотариус ,нека съда ги изиска нотариалното дело от нотариуса съставил КНА ,но това все пак трябва да го заявите това обстоятелство пред съда за да може той да изиска делото.
Другото е лицето което е признато за собственик с КНА да поиска от нотариуса преписи от приложените по нот. дело материали .
Другото е лицето което е признато за собственик с КНА да поиска от нотариуса преписи от приложените по нот. дело материали .
- donna
- Старши потребител
Ако акта е съставен преди 1998 г. нотариалното дело е в архива на Службата по вписванията.
- boba
harmaiani bihte li utochnili za konstatiwen notarialen akt li stawa duma
ili za konstatiwen akt po ustanowqwane na adm. narushenie
ili za konstatiwen akt po ustanowqwane na adm. narushenie
-
cleo - Потребител
Става дума за акт образец 15 по Наредбата за съставяне на актове и протоколи по време на строителство.Въпросът ми е принципен - дали този акт, който е издаден въз основа на други актове, неразделна част от него, би имал пълна доказателствена сила без да са приложени по делото изисканите документи. Такива документи са примерно заповедната книга на строежа.
- harmaiani
е ако има акт обр.16 би следвало да има и 15 ,но дали се пази ........от кои години е
свързано ли е с постановленията за капитално строителство ,ако намериш работният проект пак ще ти е от полза
свързано ли е с постановленията за капитално строителство ,ако намериш работният проект пак ще ти е от полза
- donna
- Старши потребител
ех ако е от соц време и ако е строено по нареждане на някой партиен секретар ......,а и документите от онова време пази боже ................
- donna
- Старши потребител
Не чак толкова далеч във времето, но въпроса е, че ми изискват оригиналите, а не разполагам с тях.Искам само да разбера дали един констативен акт има доказателствена сила без приложенията към него, дали съдът ще зачете констатациите в него.
- harmaiani
Зависи какво си представила, Jarmaiani. Предполагам, че си представила само въпросния Констативен акт в заверено ксерокопие. Противната страна ти е поискала на осн. чл.101 ГПК да представиш и оригинала. Ами, нямаш много голям избор - ще трябва да го представиш в оригинал - иначе чл.101 ГПК. Предполагам също така, че противната страна ти го е оспорила по някакъв начин, как е създаден, от кого, кога, на базата на какви документи.... и т.н. Поясни ни какво е станало, за да можем да ти помогнем.
- 444
Ответната страна не е оспорила самия акт, а фактът, че строежът е изпълнен според договора. Не ми искат оригинала на самия акт 15, а оригинали на документи, въз основа на които е издаден и които са неразделна част от него - примерно искат ми бетонов дневник и акт за опредляне на строителна линия и ниво/който се намира в общината/.В самия акт се констатира, че строежът е изпълнен съгласно одобрените проекти и договора за строителство. След него е издаден и акт16 от държавна приемателна комисия. Не виждам какъв е смисъла да ми искат документите, въз основа на които е издаден акт 15.
- harmaiani
Още разяснениия- строежът е изпълнен, платени са всички СМР, не е платена гаранцията по договора, която ние претендираме-а тя е изискуема от съставянето на акт 15 и акт 16
- harmaiani
е добре де след като има акт 15 и 16 за какво са му другите документи ,защо не напишете една молба до съда да ви издаде удостоверение за да се снабдите с нужното или в краен случай съда да ги изиска
- донна2
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|