начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Помогнете за бунгала

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете за бунгала

Мнениеот krokiveni » 28 Юли 2010, 00:11

Има ли начин да се сложат бунгала(поставени върху бетонни блокчета) без промяна на предназначението на земятя?
И те как биха се наричали временни,премествяеми или и двете едновременно?
ето и някои подробности:
1.трайно предназначение на териториятя - земеделска
2.начин на трайно ползване - друг вид недървопроизводителна горска площ
3. на 100м от плажа
Става въпрос за община Царево, а тя в момента нямя ОУП ако това има някякво отношение.
И като цяло всички тези бунгала по къмпингите с какво разрешение се поставят?

Благодаря предварително за отделеното време и внимание! :D
krokiveni
Нов потребител

Re: Помогнете за бунгала

Мнениеот Гост. » 28 Юли 2010, 01:23

Да, и на мен е интересен този казус, така щото си имам идентични проблеми с "цъфнали" такива преместваеми обекти, но по северното ни крайбрежие.
Без съгласие на собственикът, а че нотариуси издават НА за тези ДВИЖИМИ ВЕЩИ ( уместно премълчано, разбира се)е съвсем друга бира. 8)
Добре, че уточнихте мястото :roll: .

Разрешение за поставяне на преместваем обект- от общината, но се съмнявам собственикът на земята изобщо да се съгласи да бъде поставена такава вещ в имотът му. :) А неговото съгласие ви е нужно.
Но с повече пари се случват И чудеса. :evil:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот krokiveni » 28 Юли 2010, 11:27

В случая аз съм собственика и искам да сложа по законен ред бунгала.Но чувам всякякви изказвания дори и че имам право само на едно бунгало.А ми е интересно как другите имат по 10 бунгала например!
krokiveni
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 28 Юли 2010, 15:30

Ако общинските власти решат да се съобразят със закона, не би трябвало да се разрешава поставянето на такива бунгала върху земеделска земя, защото, макар самите бунгала да не представляват строеж, необходимата за тях инфраструктура (електричество, вода, канал) представлява, а строежите в земеделски земи са силно лимитирани.
Но пък, от друга страна, общинските власти могат и да не се съобразят със закона.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Юли 2010, 21:03

Но пък, от друга страна, общинските власти могат и да не се съобразят със закона.

magodeoz, та това е нещо обичайно - дори повече от закон, а ако става въпрос за община Царево интередно е и да се види дали този имот не попада в Нац. парк "Странджа".
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Юли 2010, 21:34

Уместно! Сега забелязах, че въпросът касае зем. земи, НОооооо в горски фонд.
Работата става малко по-трудна. А ако е в границите на нац. парк Странджа, не съм следила до къде стигна битката на ЕС и природозащинтниците, но вярвам, макар и наши висши магистрати да дадоха зелена улица по отношение ОУП за застрояване на крайбрежните граници на парка, то от Европа си носим санкцията.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот krokiveni » 01 Авг 2010, 01:40

Благодаря за отделеното време!Земята не е Странджа, нито Натура.Просто се опитвам да сложа по законен начин бунгала!И много се надявам накой да ми обясни как!Ток има на парцела има и мръсен канал.
krokiveni
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация