начало

ВСС ще пита магистратите как да се гласува за нови кадровици ВСС ще пита магистратите как да се гласува за нови кадровици

монтиране на противопожарен хидрант до улична граница на имо

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

монтиране на противопожарен хидрант до улична граница на имо

Мнениеот aznora31 » 11 Фев 2025, 17:39

Здравейте!Става въпрос за дворно място с лице около 14-15м и стара къща в парцела.Уличната регулация я има по план ,но не е приложена още. Днес от ВиК дружеството ,което в момента изгражда нова канализация по улицата,монтираха противопожарен хидрант на няма и 1метър от съществуващата ни ограда към улицата.Никой не ни е уведомявал по никакъв начин за този монтаж.Техническият им ръководител(или поне така ми се предстааи) обясни ,че това е тротоар ,,пък и нали тука ще се отчуждава"....
Притесненията ми за монтажа на този хидрант са свързани на първо място с факта ,че имаме намерение да предоставим терена за строителство на сграда (средноетажно застрояване) и наличието на това
съоръжение ще ограничи параметрите за застрояване.Също (имайки предвид малкото лице на терена)ще възпрепятства достъп на строителна техника в имота.И сигурно още някои ограничения ще се наложат,за които бих искала да знам.При положение,че мястото още не е отчуждено имат ли право да монтират противопожарен хидрант на толкова малко разстояние от оградата ми и как този монтаж ще се отрази на строителството на евентуалната бъдеща сграда?
aznora31
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация