начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

може ли чужд гражданин, постоянно пребиваващ в страната

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

може ли чужд гражданин, постоянно пребиваващ в страната

Мнениеот kalinkat » 04 Окт 2012, 13:09

Здравейте,
не съм сигурен дали въпросите ми могат да получат отговор в този раздел на форума, но...
Пред мен стои следният въпрос: има ли законова пречка чужд гражданин / на страна от ЕС/, постоянно пребиваващ в страната, сключил граждански брак с български гражданин, има дете родено в България, да стане приемен родител.
Издадени са всички необходими документи по изисквани по нормативна уредба, с изключение на удостоверение, че лицето не е лишавано от родителски права. Стана ясно, че такова удостоверение не се издава в държавата на чуждият гражданин. Подписана е декларация, че лицето не е лишавано от права и носи отговорност по НК.
Разбирам сложността на казуса и тъй като в мрежата не можах да намеря удовлетворяващ ме отговор, ще бъда благодарен ако компетентно лице отговори на въпроса ми
kalinkat
Нов потребител

Назад към Гражданство