- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да си сменя името на латиница
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Как да си сменя името на латиница
На личната ми карта името ми е написано Petar, а аз имам навика навсякъде да го пиша Peter, и държа на това изписване, и това Petar ми прави проблеми. Когато си вадих личната карта (мисля че бях на 16) ми казаха че не може да реша аз как ще бъде изписано. Това явно не е вярно, тъй като имам приятел, чието име завършва на -ов, и на латиница е написано -off, и не само. Въпросът ми е как да направя така, че на личната ми карта името ми да се изписва така, както аз съм решил, и както го изписвам навсякъде, с изключение на по-новите ми официални документи.
- links234
- Нов потребител
Re: Как да си сменя името на латиница
Съгласно ПИБДС :
Чл. 4. (1) Имената и месторождението на българските граждани в българските документи за самоличност се изписват на кирилица и латиница чрез английска транслитерация.
(2) По искане на гражданите имената им, съдържащи характерни букви и буквосъчетания, могат да бъдат изписани на латиница по начин, различен от английската транслитерация в пръв документ за самоличност. Промяна в следващ документ може да става само след представяне на други официални документи, съдържащи исканото изписване, или след представяне на съдебно решение.
Чл. 4. (1) Имената и месторождението на българските граждани в българските документи за самоличност се изписват на кирилица и латиница чрез английска транслитерация.
(2) По искане на гражданите имената им, съдържащи характерни букви и буквосъчетания, могат да бъдат изписани на латиница по начин, различен от английската транслитерация в пръв документ за самоличност. Промяна в следващ документ може да става само след представяне на други официални документи, съдържащи исканото изписване, или след представяне на съдебно решение.
- advokat__nikolov
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|