начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Лице с два паспорта-Бългаски и Американски?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Лице с два паспорта-Бългаски и Американски?

Мнениеот krist63 » 18 Ное 2011, 08:55

Здравейте
Имам едно питане?
Законно ли е Българин живеещ в Америка 20г. и притежаващ американски паспорт, да притежава и български документи за самоличност?
Ако притежава такива и това е незаконно, действията на лицето с българските документи, правят ли сделките недействителни и да бъдат обявени за невалидни? Примерно Договори, Пълномощни, Нот.Актове.
Приятен ден.

Забравих да уточня, че лицето има л.к. от 2001г., но е натурализиран американски гражданин!
krist63
Младши потребител

Re: Лице с два паспорта-Бългаски и Американски?

Мнениеот tedyxaz » 29 Ное 2011, 13:48

Според мен е законно, тъй като в законодатеслтвото на САЩ се допуска придобиването на американско гражданство, без да е нужно лицето да се отказва от българското си гражданство.
T.Ivanova
Аватар
tedyxaz
Младши потребител

Re: Лице с два паспорта-Бългаски и Американски?

Мнениеот gergana12 » 30 Ное 2011, 06:37

Разбира се, че е законно да има и български документи за самоличност. При придобиването на американско гражданство не е задължително отказването от българско гражданство. Аз имам българско и канадско гражданство. В МВР ми е казано,че винаги пред български институции трябва да се представям с българска лична карта. Намирам го за абсолютно нормално.
gergana12
Младши потребител

Назад към Гражданство