начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Психически тормоз от съседа

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Психически тормоз от съседа

Мнениеот albena_mitova » 22 Авг 2013, 01:11

Здравейте,
Пише ви инж.Албена Митова,
Не открих подходящият раздел в който да ви пиша за моят проблем и "Взаимопомощ" ми се видя най-подхощото място, ще помоля администраторите на сайта, ако темата не е за тук да я преместят.
Ще се постарая да съм максимално кратка. Проблемът ми се състои в това, че съседът ми е решил, че ще изкарва пари от малкото ми дете, което е на 4 години. От около два месеца при всяка крачка в жилището ни, след 22:00 часа на детето ми, той започва да скача по плочата деляща двата етажа. Взима се предвид това, че ние сме на първи етаж, а той на втори, но следи много внимателно играта на децата (имам дете и на 11 години) и щом те започнат да играят, той започва да скача по плочата,вследствие на което малкото ми дете започва да пищи от страх. Имаме случай на изпусната пластмасова бутилка на земята, съседа започва да скача отгоре, детето преминава от едната стая в другата, той пак започва да скача. Никога в къщи не се е случвало да се слуша музика, да се вдига шум. Та повода той да изкара пари от нас е, че отишъл на село да тормози 80 годишните ми баба и дядо и да им обяснява, как моето 4 годишно дете не е добре и го тормози психически и адвокат го е посъветвал да ни съди за 20 000 лв.. Да не ви обяснявам баба и дядо в какво състояние са били след това. Това не му стига ами отива и в Закрила на детето да им разказва как моите деца до 1:30 през нощта пищят и крещят, а голямото ми дете завърши с отличие, дете което ляга в 2 часа през нощта може ли да има такива резултати в училище???
Викнаха ме в закрила на детето, той и там се е представил като е заплашил една от служителките, жената каза, че си е направила изводите, но законовата процедура трябва да се извърши.
Жена, която два пъти е пила кафе с този психопат си е изкарала забранителна заповед срещу него, предишната му приятелка, целият квартал говореше за среднощните им скандали, то аз нито веднъж не съм се оплаквала от нарушеният ми сън. Продава си етажа от 10 години, но сега навсякъде представя, че заради децата ми продава, а не може да го продаде, защото иска винаги двойна от продажната цена.
Със всички съседи е скаран, ние останахме последни. Просто той е един скандалджия и гледа от всяка една ситуация да изкара пари. Подадох жалба в полицията, днес ме викнаха за резултат и какво се оказа, той бил в криза и ние да сме се съобразявали с него.
Дайте съвет как може сама жена с две деца, които до такава степен са се панирали от един ненормалник, че 4 годишно дете му се извинява на двора, че без да иска е изпуснало бутилката, а 11 годишното ми дете докато си изкарва колелото от гаража и го чува, че той излиза се връща и се крие в гаража докато, той излезе,да се справи с тази ситуация, докато междувременно я размъкват между полицията и Закрила на детето. Жена, която се грижи за децата си, без помощ от държавата (от 10 години не взимам детски)
децата ми са за пример, задоволени и презадоволени, умни и за пример, сега ходя да се обяснявам като ученичка заради някакъв ............., който дори не желае да се проведе един нормален човешки разговор.
Незнам вече към кого да се обърна за помощ, за това се надявам тук да получа съвети, които да ми помогнат живота ми да стане отново нормален и спокоен.
Извинявам се, че ви натоварвам с моите проблеми и благодаря на всички, които ще се отзоват със съвет.
albena_mitova
Нов потребител

Re: Психически тормоз от съседа

Мнениеот borovinka » 22 Авг 2013, 09:08

Да са ви живи и здрави децата. Накратко, че нямам много време да съм обстоятелствена, бъдете спокойна - съседът ви нищо не може да направи, чрез действията си само се опитва да ви тормози (и като вижда, че успява, подхранва вътрешното си задоволство от това).
Бъдете и вие настъпатела и започнете с мерки "кучето според тоягата" - жалвайте се в РПУ-то/прокуратурата за всеки случай на тормоз от страна на съседа - тропане, скачане, викане - обаждайте се в полицията, когато вдига шум и т.н. Да се надяваме, че ще се вразуми.
Не бъдете пасивна и в никакъв случай не насаждайте сама страх и у децата си. Няма да ви уча как да си възпитавате децата, но по-голямото ви мисля, че е достатъчно голямо, за да разбере като му обясните, че човекът над вас има психически проблеми и не следва да му се обръща толкова внимание на действията - не следва да се плаши от него (достатъчно е просто да не го заговаря и да стои настрана). Малкото ще взема пример от батко си, а и при всеки случай, в който малкото дете се уплаши, можете вие да обърнете ситуацията на шега и да измислите някакво весело оправдание за поведението на странния ви комшия.
Ако съседът не проявява физическа агресия спрямо децата в тяхно присъствие, по-добре е само да ги държите настрана, но им обяснете, че този човек е болен и те не трябва да се притесняват от него, защото вие сте там и "няма страшно". Измислете нещо - вие си познавате децата най-добре.
А относно нахалника, действайте с реципрочни мерки, ако положението стане нетърпимо. Опишете в една жалба до прокуратурата всичко това, което сте написала тук - ще имате писмена следа кой е прав и кой крив в ситуацията, а и комшията може да се стресне, ако дойдат от РПУ-то да го "респектират".
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Психически тормоз от съседа

Мнениеот albena_mitova » 22 Авг 2013, 17:00

Много Ви благодаря за позитивният и оптимистично написан отговор. Докато четях поста си дадох сметка, че наистина трябва да защитя децата си с всички сили, дадохте ми кураж.
Аз жалба до полицията подадох, районният инспектор го е викал и когато ми се обади да ми даде резултат ми каза, да се въздържаме колкото можем ние, че явно човека е в криза и той го е видял що за стока е.
Надявам се всичко това да отшуми и децата да живеят и растат спокойно.
На вас и близките ви пожелавам много здраве!
albena_mitova
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ