начало

Майката на българския европрокурор е загинала при пожар Майката на българския европрокурор е загинала при пожар

организация за разделно събиране на отпадъци

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

организация за разделно събиране на отпадъци

Мнениеот kackata » 09 Яну 2014, 15:12

как да формулирам писмо до прокурист на организация за разделно събиране с която искам безвъзмездно отдаване на контейнери
kackata
Нов потребител

Re: razdelno sabirane na otpadaci

Мнениеот borovinka » 09 Яну 2014, 15:26

Уважаеми г-н прокурист на фирма еди-коя-си,

Във връзка с разпоредбите на Закона за управление на отпадъците, моля да ми предоставите Вашата най-добра оферта за сключване на договор за предоставяне на контейнери за разделно събиране на отпадъците в нашия обект - "Фирма еди-коя-си".

За връзка с нас: .... тел. факс и лице за контакт

С уважение: Иван Драганов - управител

Няма да намерите организация, която да ви даде контейнери безвъзмездно. Иска се договор за тази работа, по който се плащат някакви годишни такси.
Проверете и в общината, в която е обекта ви, дали няма сключен договор за разделно събиране - тогава има някакъв шанс контейнерите ви да ви бъдат дадени безплатно и да се празнят по график, съгласно договор на общината със съответната фирма за сметоизвозване.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот kackata » 09 Яну 2014, 15:32

тъй като искането до организацията за отдаване на контейнери е безвъзмездно,трябва така да се формулира писмото,че да няма отказ от фирмата,щото общината ни е малка и е зле финансово
kackata
Нов потребител

Мнениеот kackata » 09 Яну 2014, 15:39

то самата община трябва да сключи договор,само че много от фирмите ни отказват.аз работя в общината и ми се иска таа да напиша писмото та в него да се спомене лошото финансово състояния на общината и невъзможността да организираме такова разделно събиране.искам ако можете да ми помогнете да напиша писмо в което да се спомене това че ни притискат законово
kackata
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 09 Яну 2014, 15:50

Никой не ви притиска законово. Ако общината не го е възприела разделното събиране и не е създала необходимите инфраструктурни условия за това и кмета не е издал наредба, в преходните и заключителните на Закона за управление на отпадъците си го пише - не сте задължени да събирате разделно, докато нямате условията и инфраструктурата за това.
Частното дружество-сметосъбирач няма да обърне ама никакво внимание на воплите ви за орязан бюджет и липса на средства - те не са благотворителни дружества. Не споменавате и в каква връзка ви трябва това писмо - вие като общински служител ли го пишете или от името на фирма (частно дружество).

Държавен служител сте станал(а), а едно писмо да не можете да сътворите. :D Иска и малко четене и мислене, не е само приятна държавна работка за сметка на данъкоплатеца.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот kackata » 09 Яну 2014, 16:28

не съм на държавна работа а съм по програма и тепърва се уча
kackata
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ