начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

Документ за парично обезщетение за нанесена щета?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документ за парично обезщетение за нанесена щета?

Мнениеот murci » 25 Юни 2015, 11:41

Въпросът ми възниква от това, че стопанисвани от мен едри преживни животни са унищожили частично нива засята с люцерна. Със собственика на нивата постигнахме споразумение да го компенсирам финансово. Какво трябва да направя за да съм спокоен, че няма да злоупотреби след като му платя уговорената сума?
murci
Младши потребител

Re: Документ за парично обезщетение за нанесена щета?

Мнениеот eurolinker » 25 Юни 2015, 12:04

Можете да сключите спогодба, в която да уговорите, че след уреждането на спора (еди-как-си) двете страни няма да имат повече претенции една спрямо друга. Проявете фантазия за подробностите.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Re: Документ за парично обезщетение за нанесена щета?

Мнениеот murci » 25 Юни 2015, 12:23

Много Ви благодаря eurolinker. :D
murci
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ