начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Проблем с Пчелин на съсед

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с Пчелин на съсед

Мнениеот jambo04 » 27 Мар 2013, 10:42

Здравейте,
имам къща с двор на село. Съседите ми имат в двора си около 30-40 кошера. През целия сезон от края на зимата като се затопли до късна есен в двора ми е кошмар. Не може да се излезе от къщата, все едно пчелинът е у нас. Пчелите са агресивни, особено когато комшиите отварят кошерите за различни процедури с тях. Аз съм алергичен, след ужилване до 15мин. трябва да ми се постави инжекция иначе започвам да се задушавам.Страх ме е вече да ходя там и жена ми и детето не искат вече да ходят. Говорил съм много пъти със съседите да махнат кошерите, но няма резултат. Ходих в общината, но и от там вдигнаха рамене. Искам да попитам имам ли права, въз основа на които да принудя съседите да премахнат кошерите или да купувам ИНСЕКТИЦИДИ , и да реша проблема по втория начин. Няколко буркана мед ли струват повече от човешкия живот?
jambo04
Младши потребител

Re: Проблем с Пчелин на съсед

Мнениеот dobromirkd » 27 Мар 2013, 15:27

Има и законни начини да го принудите да ги махне. А кое е това село и от коя община? Не му тровете пчелите, за да не се налага да ги плащате, нека той сам да си премести кошерите другаде. Ако искаш пиши ми на e-mail: заличен имейл мога да те насоча.
dobromirkd
Потребител

Re: Проблем с Пчелин на съсед

Мнениеот pisenxeto » 27 Мар 2013, 22:49

Ако може да отговорите и тук.На мен също ми е интересно,защото и ние имаме подобен проблем от 2години.Всяка пролет се роят пчелите и идват в нашия двор и съседния,а пчелите са агресивни и нападат .Не може да стоим на терасата и на двора си. :(
pisenxeto
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ