В някакйв Български нолмативен документ, бях чел, списък с критерии за лекарите. Помня, че бяха с алинеи и може би точки. там пишеше, че ЛЕКАРИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СА ЗАПОЗНАТИ С НОВОСТИТЕ В МЕДИЦИНАТА.
1.
Въпросът е по кой тормативен документ бе тоа, което търся?
2.
Другият ми въпрос е, какви са доказателствата пред съда в България и пред съда в Страсбург, за неправомелно даване на определен медикамент или неправомерно даване на определени количества от медикамент, от страна на медиците? Може направо да ми изпращате текса на ваши жалби на viasat@abv.bg.
3.
Казуси:
В случай, че даден медикамент не е трябвало да се използва при болни например с Астма (респективно ХОББ) или, че даден медикемент, в първите дни, (респективно-над определена доза, през следващите - не е трябвало да се използва, защото самата фармацивтична компания, не е сметнала за нужно да изследва, приема на дози над определената от компанията), то:
Въпроса ми е - доказателство пред съда ли е изискване (от споменатите в казуса) записано в листовка за медицински специалисти (или за граждани), от сайта на българската Изпълнителна агенция по лекарствата или на европейската такава?
Пояснявам, че на сайта на българската ИАЛ, на всяка една страница от всяка листовка, има написани номер на регистрацията, мокър печат на ИАЛ и подпис на служителя одобрил я.
Допълнения без значение към горните въпроси:
Кой бе този нормативен документ(по т.1), защото не мога да се сетя. В Закона за здравето открих само това Чл. 86. (1) т.10.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 17:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЛЕКАРИТЕ С НОВОСТИТЕ В МЕДИЦИНАТА?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
ЛЕКАРИТЕ С НОВОСТИТЕ В МЕДИЦИНАТА?
Важно съобщение в профила ми тук-излияние от днес 16.10.2013
viasat@abv.bg
неактуалния-http://www.udobno.hit.bg
и актуалните:
София 1606-до поискване
htttp://facebook.com/GeorgiKirilov1987
viasat@abv.bg