начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Спор с ВИК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор с ВИК

Мнениеот toniipetkova » 14 Мар 2014, 13:56

Имам спор с ВИК за неправилно надписани служебни показатели за вода.Семейството ми е от 4 души и по адресна регистрация се водим и 4 на един адрес.Реално обаче жилището се обитава от 2 човека,тъй като децата ми от 5 години учат и живеят в друг град.В книгата на инкасатора се водиме 2 души,но след поредната жалба от моя страна от ВИК са направили проверка в общината и ми отговарят че в жилището живеят 4 души и аз некоректно твърдя че живеят 2 души.Как да докажа, че жилището се ОБИТАВА(тъй като служебно вода се начислява на обитател)от 2 души така както е вписано в книгата на инкасатора.
toniipetkova
Нов потребител

Re: Спор с ВИК

Мнениеот toniipetkova » 14 Мар 2014, 15:14

Моля,никой ли не може да ми даде съвет.
toniipetkova
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 14 Мар 2014, 19:21

Ами попитайте самото ВиК какво доказателство ще ги удовлетвори. Аз лично не се сещам. Нямате много полезни ходове. Вероятно децата ви не са си направили труда да сменят адреса си там където учат, вероятно партидата на мястото където живеят не е на тяхно име, така че ... как точно си представяте да убедите ВиК-то че те не живеят при вас?
И защо не си сложите водомер и да решите поне бъдещи проблеми?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 15 Мар 2014, 00:30

Ся, то първо, за да възникне правото за служебно начисление си трябват предхождащи това действие доказателства за определени обстоятелства ( демек- не от вчера имате предписание, налЕ!), но както казва старчето- що, по ягодите, не си купите един водомер, който от ВиК дружеството да ви монтират? Така де, каква е тая незаинтересованост, не вдявам.

По въпроса с адресната регистрация- няма пречка децата да са с постоянен адрес съвпадащ с адреса на имота, ама повече от важно е какъв е настоящия адрес на двамата учащи младежи. Ако са изпълнили своето законодателно вменено задължение и имат адресна регистрация по настоящ адрес, различен от адреса на имота- от водното ще пият по една вода. Трудови договори ( ако, лелей, да не повярва човек, са се хванали да подпомагат семейния бюджет и фонд "аз съм човек") с месторабота, съвпадаща с населеното място на учебното заведение( ако е далеч- идеално) , уверения от ВУЗ, че са студенти редовна форма на обучение, респективно редовно посещават уч. занятия, и прочее бумащина би трябвало да свърши работа. Въпрос, обаче, на преценка от водните, разбира се, което пак навежда на размисли за съд....

Сменете го тоя водомер, ако има начин- по груби сметки цената на водомера се "връща" само след три месеца служебно начисление. Ако имате градина и "освежавате" фиданките нямате много интерес от това, което ви пиша.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ