начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Съборени сгради без уведомление

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съборени сгради без уведомление

Мнениеот fishek » 29 Окт 2019, 10:47

Здравейте колеги !
Извинявам се че отварям нова тема, но тъй като съм нов във форума и все още се ориентирам, не можах да открия подходяща тема в която да се обърна към вас.

Случая е следния.
Подадена е жалба от съсед за премахнат навес, наследен при покупка на имот. Тъй като не съм сигурен, но все пак питам мисля, че за такива строежи не е нужно да се уведоми общината. Каква е практиката в този случай?
Благодаря ви предварително ! Поздрави !
fishek
Нов потребител

Re: Съборени сгради без уведомление

Мнениеот katerinakuch » 26 Дек 2019, 01:09

Правилно е подал човекът жалба! Нека изчака решението на общината.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Съборени сгради без уведомление

Мнениеот teogeo » 28 Дек 2019, 15:40

katerinakuch написа:Правилно е подал човекът жалба! Нека изчака решението на общината.

На всяко гърне мерудия сте... Трупане актив чрез писане на безсмислици.

Ако навесът е нанесен в кадастъра като сграда / постройка, то при премахването му задължително се уведомява най-малкото СГКК. Дори и да не е - ЗУТ изисква уведомяването на общината при премахването на строеж (а какво е строеж - пише в ДР на ЗУТ).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ