начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Служебна бележка за брутни доходи

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Служебна бележка за брутни доходи

Мнениеот mikaelson » 12 Мар 2013, 20:07

Здравейте! Сблъсках се с казус, който според мен е парадоксален, за това имам нужда от компетентно мнение.

Необходима ми беше служебна бележка от фирмата, в която работи съпругът ми, за брутното трудово възнаграждение за изминалите 12 месеца. Такава бележка се дава, за да послужи пред Социално подпомагане за получаване на детски надбавки.
От 2 години във фирмата на съпруга ми започнаха да бавят изплащането на заплатите, като на моменти закъснението беше със 7-8 месеца.
През 2011 и до края на 2012 имаше месеци, през които не е вземал заплата, въпреки, че такава се начисляваше на ведомост. В резултат миналата година по същото време, когато подавах молба за детски, му предоставиха служебна бележка с брутното възнаграждение, както върви по фиш, независимо от това, че за част от месеците към момента на издаване на служебната бележка, той не беше получавал заплата.
Тази година в служебната бележка освен брутното възнаграждение по месеци, както е по ведомост са включени и изплатените със закъснение заплати, което прави брутния доход за месеца много висок т.е. двоен.

При запитване от наша страна към гл. счетоводител ни беше обяснено, че така е редно. На въпроса защо обаче декларира два пъти едни и същи доходи - веднъж, когато са били по фиш, макар да не са били изплатени и втори път, към месеца, в който са били изплатени, не получихме отговор.
Въпросът ми е в нарушение ли е въпросния служител издал служебната бележка?
Имам ли право да поискам да ми се издаде служебна бележка само за брутните доходи по месеци за съответния месец, без да се включват и изплатените със закъснения суми, които вече веднъж са били декларирани пред Дирекцията на социалното подпомагане?

Благодаря предварително за вниманието!
mikaelson
Нов потребител

Re: Служебна бележка за брутни доходи

Мнениеот rts » 18 Мар 2013, 14:16

Искайте служебна бележка за ИЗПЛАТЕНИТЕ възнаграждения през предходните 12 м, тогава няма как да впишат сума, която не е изплатена, а само начислена.
rts
Активен потребител

Назад към Осигурително право