начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

получаване на наследствена пенсия

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

получаване на наследствена пенсия

Мнениеот petarimima » 19 Ное 2011, 15:58

Здравейте, получавах наследствена пенсия, тъй като и двамата ми родители са починали, но през тази учебна година НОИ прекрати пенсията ми, тъй като не можах да продължа в четвърти курс, а трябваше да презапиша трети курс с право на явяване на не взетите изпити поради слаб успех. Въпроса ми е следния не трябва ли въпреки, че съм прекъснал поради слаб успех щом не сам си изгубил студентските права и ще полагам не взетите изпити да не ми бъде спирана пенсията, защото от НОИ се уповават на уверението в което пише, че съм прекъснал поради слаб успех 2011- 2012, но не зачитат това, че аз се водя студент с задължение през тази учебна година да си взема не взетите изпити. Благодаря Ви предварително и ако може да ми цитирате и точен закон или нещо подобно, ако съм прав за да мога да си търся правата.
petarimima
Нов потребител

Re: получаване на наследствена пенсия

Мнениеот karanedeff » 19 Ное 2011, 19:48

petarimima написа:ако може да ми цитирате и точен закон или нещо подобно, ако съм прав за да мога да си търся правата.

КОДЕКС ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ

Раздел III.
Наследствени пенсии

НАРЕДБА ЗА ПЕНСИИТЕ И ОСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ

Раздел IV.
Наследствени пенсии

petarimima написа:Въпроса ми е следния не трябва ли въпреки, че съм прекъснал поради слаб успех щом не сам си изгубил студентските права

Щом сте прекъснал ..... :cry:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Осигурително право