начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Връщане на осигуровки при инвалидна пенсия

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на осигуровки при инвалидна пенсия

Мнениеот veso1977 » 23 Апр 2013, 17:01

Здравейте,моят случай е следният:
Вчера получих покана от НАП за дължими вноски по годишно изравняване изравняване на ДОО, ДЗПО и ЗО за периода 2010 и 2011г. През този период съм правил авансови вноски. Имам ТЕЛК от 1991г. когато съм бил на 14г. и се оказа, че след като съм направил 1г трудов стаж през 2002г. съм имал право на инвалидна пенсия. Вече подадох документи за пенсиониране и чакам решението на НОИ. Въпросът ми е имам ли право да искам връщане на осигуровките за 2010 и 2011г.
veso1977
Нов потребител

Re: Връщане на осигуровки при инвалидна пенсия

Мнениеот prnedev » 24 Апр 2013, 19:11

Не :-)
Вие един вид казвате, че искате сега да се пенсионирате към 2002-ра година, и освен НОИ да ви върнат недължимите, според вас, внесени осигуровки, ами трябва да ви платят и инвалидна пенсия за това време. Съответно и лихвите върху натрупаната сума :-)
Несериозно звучи, нали? :-)
prnedev
Активен потребител

Назад към Осигурително право