начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ТЕЛК

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТЕЛК

Мнениеот sladurana22 » 26 Мар 2016, 09:37

Здравейте не знам дали тук е мястото да попитам но ще съм ви благодарна ако ми отговорите!Явих се на ТЕЛК и ми казаха че ще ми дадат 80% инвалидност за 1г. Чакам 1,5м ще ми бъде ли изплатено чакането ? Нямам трудов стаж явно съм за социална пенсия а на нея какъв и е размера ?Моля да ми отговорите по простичко на разбираем език благодаря :)
sladurana22
Нов потребител

Re: ТЕЛК

Мнениеот jhoro » 27 Мар 2016, 04:16

Здравей. Понеже информацията ти е доста оскъдна, предполагам, че става дума за следното
Право на социална пенсия за инвалидност имат лицата, навършили 16-годишна възраст, с трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане повече от 71 на сто.
Размерът на социалната пенсия за инвалидност за лицата с трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане от 71 до 90 на сто - 110 на сто от социалната пенсия за старост – от 1 юли 2015 г. - 126,67 лв.

Прегледай и другите казуси - http://www.nssi.bg/pensions/grantpensions/422-pi
jhoro
Активен потребител

Назад към Осигурително право