начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Самоосигуряване и банков кредит

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Самоосигуряване и банков кредит

Мнениеот firefly09 » 14 Юни 2017, 15:13

Здравейте, досега съм работил за себе си без да се осигурявам, тоест без договори, осигуровки и данъци и т.н.

Въпросът е какво и как трябва да почна да внзсям за да мога да кандидатствам след това за кредит за бизнес? Сиреч какви вносни и колко да се внесат за да излизам като осигурено лице при проверка? Може ли да се внасят със задна дата?
firefly09
Нов потребител

Re: Самоосигуряване и банков кредит

Мнениеот jhoro » 14 Юни 2017, 21:33

Здравейте. Въпроса ви е доста общ и не-конкретен. Затова и отговора ми ще е такъв.

Първо - кредиторите ги интересува основно дали ще можат де си получат парите обратно. Досега не съм чувал кредитол да се интересува от осигурителния ви статут. Виж - какво пише за вас в кредитния регистър - проверяват задължително. А не е, като да не съм взимал - лични кредити, фирмени кредити, лизинги и други подобни.
Даже имаше една банка - не ги интересуваше колко доход се декларира, а какъв и как работи бизнеса ви. След 1-2 посещения при вас - кредитния инспектор си съставя мнение и отпуска или не искания кредит.

Второ - кредитирането е частна сделка между вас и конкретния кредитор. А такива има доста, и всеки си има негови изисквания. Затова най-добре пообиколете и питайте - на място ще получите подробна информация.

Колкото до внасянето на осигуровки със задна дата - няма как да стане. Не е проблем плащането, а основанието. Няма как в момента да подадете декларация, че преди време сте работили като... еди какъв си. Поне в България всичко се декларира предварително, в тази област.
jhoro
Активен потребител

Назад към Осигурително право