начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос за проблемен имот.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за проблемен имот.

Мнениеот beylian » 26 Яну 2024, 19:01

Здравейте !!!Жена ми наследи 35% от имот и тъй като единия съсобственик не иска да продава а имота е с дългове и трупа нови ,намерихме фирма която изкупува идеални части.Фирмата иска да и дарим 1% за да стане съсобственик за да може да откупи нашия дял ,искам да питам ще има ли проблем да продадем нашия дял на фирмата която ще стане съсобственик като се има в предвид че имота е с дългове ?Също така да попитам има ли риск да ни измамят.Благодаря предварително!!!
beylian
Младши потребител

Re: Въпрос за проблемен имот.

Мнениеот guest1 » 26 Яну 2024, 21:50

beylian написа:1. ще има ли проблем да продадем нашия дял на фирмата която ще стане съсобственик като се има в предвид че имота е с дългове ?
2. има ли риск да ни измамят?

1. Няма проблем да продавате, но първо трябва да предложите на другите съсобственици.
2. За Вас риск няма - но другия съсобственик ... може да му се стъжни.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Въпрос за проблемен имот.

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Яну 2024, 00:29

По принцип това е вариант - ако не ви е скъп имота на семейството. Наследството трябва да се решава веднага - после става озадачаващо, почват делби и ако е мини-имот - няма смисъл.

Но не ми е ясно - какъв е договора - но ако получавате веднага парите - не се притеснявайте - имате договори.

Не съм срещал такава "схема" аз съм адвокат, но в момента не се сещам какви са опасностите.

Хубаво е да се продаде навреме имота, а - това с дарението е - за да може да тръгне "схемата", има един член 33 Закон собствеността, където се атакува продажбата - те искат дарение, за да влезат в дела и делба.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Общи дискусии