начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Техем иска пари за топло от сгрешен топломер

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Техем иска пари за топло от сгрешен топломер

Мнениеот sando100 » 19 Дек 2023, 20:04

Здравейте,

Септември 2022 спрях крана на парното във външната кутия на етежа. Техем ми поискаха близо 1000лв за парно за сезона 22/23. Това били данните на топломера (не тоз, койтосъм спрял). Уговорихме проверка от тяхна страна и вече имам протокол, че спреният е моят, т.е. имам 0 разход за сезон 22/23. Сега ми казаха, че не съм подал възражение до края на август и ще трябва да платя чужд разход.

Мога ли юридически да победя топло-мафията? Специализиран адвокат ли ми трябва?

Благодаря
sando100
Нов потребител

Re: Техем иска пари за топло от сгрешен топломер

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Дек 2023, 09:19

Законът е сбъркан, но това е невъзможно да се обясни на съдията.

Заведете дело - защото имате срокове.

Делото може да бъде и за недължими суми - по съдебен ред - може и нова жалба до Техем.

Имате предимство, че - сумата, която вече дължите ще се изисква от съда - тоест сте в предимство, да не Ви наложат - примерно запор.

Ще получите сметка - едва след съдебна процедура. Когато също ще можете да възразите.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Техем иска пари за топло от сгрешен топломер

Мнениеот tochotocho » 02 Яну 2024, 18:10

не си чел, че Топлофикация , Техем, Бруната и другите се плащат на съда и не можеш да ги пребориш. Ако не вярваш чети във форума. Имам такъв случай. Топлото дори е записало към съда , осъдете го и не ме занимавайте, да си губим времето! лепат си Съобщение на външна входна врата , може и на съседна сграда , и готов изпъл. лист. Мотополист! що е то !
tochotocho
Потребител

Назад към Общи дискусии