начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Семейното жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Семейното жилище

Мнениеот Slav » 17 Дек 2003, 13:20

Със съпругата ми живеем в апартамент под наем.Имаме дете на 1г. Аз имам собствено жилище придобито преди брака в което не сме живяли. Преди време отношенията ни се влошиха и почти стигнахме до развод, слава Богу оправих нещата ,но не се знае до кога.Има ли някакъв начин да се преместим в моя апартамент без той да се води семейното жилище и при евентуален развод да и бъде присъден на нея?
Slav

Re: Семейното жилище

Мнениеот Иван » 17 Дек 2003, 15:23

Не.
Ако имате родено от брака дете, вероятността на съпругата Ви при развод да бъде предоставено ползването на семейното жилище до навършване на пълнолетие на детето/разбира се ако то бъде присъдено в нейна полза/ е много голяма. Освен ако съпругата Ви има собствено жилище, или по друг начин е решен жилищния й проблем.
Съветвам Ви да се обърнете към адвокат.
Иван

Re: Семейното жилище

Мнениеот ДИ » 15 Яну 2004, 20:40

Кратък отговор от адвокат - не. Живейте си под наем.
ДИ

Назад към Семейни казуси