начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Spored vas moje li...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Spored vas moje li...

Мнениеот Nachinaeshta » 23 Мар 2004, 21:26

... da bude dokazana pred suda sobstvenost varhu dvijima vesht edinstveno s faktura, v koyato da e posochena samo markata i vida na veshta??? Dali ne e neobhodimo vse pak predmetat da bude specificiran po-tochno - model, moshnost ili potencial na deistvie, otlichitelni belezi, serien ili proizvodstven nomer??? Interesno kakvo mislite vie!
Nachinaeshta

Re: Spored vas moje li...

Мнениеот donna » 23 Мар 2004, 21:53

във фактурата обикновенно се записва само вещта най много модел мощност , ако се стигне до съд потенциал на действие и т.н. може да се докаже примерно с гаранционната карта ,договор ако има такъв ,свидетели които да докажат вида ,модела и т.н., ако има писмена оферта също може да се ползва , освен фактурата като доказателство може да се използва и нареждане за експедиция примерно ,че стоката е предадена или свидетели , в края на краищата може да се изиска и дневника за продажбите от който да е видно какво е продадено това е по доказването ,а в самата искова молба се описва веща обстойно примерно -трактор ,модел,марка ,ДК№, № рама и двигател ......
donna
Старши потребител

Re: Spored vas moje li...

Мнениеот donna » 23 Мар 2004, 21:59

при търговски сделки фактурата е задължителна , това че не е описана вещта в най големи детайли не е фатално
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси