начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Плащане на данък след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на данък след развод

Мнениеот pomukal » 12 Яну 2013, 12:56

Казуса е следния имам апартамент придобит преди брака имам непълнолетно дете което в решението е записано че ще живеят с майка му в него до навършване на 18 годишна възраст до тук нямаме никакви разногласия обаче апартамента е моя собственост и дойде време за данъци данъка аз ли трябва да си го плащам или трябва да е солидарно по равно и за двамата и какви действия трябва да предприема за да се плати солидарно.
pomukal
Нов потребител

Re: Плащане на данък след развод

Мнениеот rts » 12 Яну 2013, 14:01

Вие, като собственик сте длъжен за плащането на местните данъци и такси за имота. Ползването на имота, постановено със съдебното решение за развод не променя нищо в това отношение, защото не учредява вещно право, а поражда само облигационно отношение.
rts
Активен потребител

Мнениеот petrov_tt » 02 Авг 2016, 08:37

А на мен ми е интересно как стоят нещата със битовите сметки в този случай(ток, вода..). Кой има задължението да ги плаща? Евентуални дела от доставчиците със сигурност ще бъдат заведени срещу собственика, а не срещу ползвателя. Моля за мнение.
petrov_tt
Нов потребител

Мнениеот jhoro » 02 Авг 2016, 14:21

petrov_tt написа:А на мен ми е интересно как стоят нещата със битовите сметки в този случай(ток, вода..). Кой има задължението да ги плаща? Евентуални дела от доставчиците със сигурност ще бъдат заведени срещу собственика, а не срещу ползвателя. Моля за мнение.

Това вече зависи, на чие име се водят съответните партиди - повечето дружества имат практика да сключват договори с ползвателите.
Но .. със съгласието на собственика (съгласие за солидарна отговорност).
jhoro
Активен потребител

Мнениеот elichkaa » 02 Авг 2016, 14:37

Аз също имам въпрос??? До преди брака , кой е плащал данъка на апартамента :lol: :D ?? СИО е имущество придобито по време на брака, в случая апртамента , Вие като собственик сте длъжен да си плащате данъка, а за солидарно поемане на задължението с благоверната / благоверния може да се договорите да си поделяте сумата за данъка.
elichkaa
Младши потребител

Назад към Семейни казуси