начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

по какъв начин мога да заведа дело за издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

по какъв начин мога да заведа дело за издръжка

Мнениеот galia890930 » 10 Фев 2014, 12:56

Имам детенце на 4 годинки, което не е получавало издръжка до този момент, защото нямам възможност да заведа дело за такава. Моля някой, който е наясно, ако може да ми каже по какъв начин мога да заведа дело за издръжка, ще съм му безкрайно благодарна.
galia890930
Нов потребител

Re: моля за съдействие

Мнениеот borovinka » 10 Фев 2014, 15:03

Трябва да се обърнете към Районния съд по местоживеене на детето.
Трябва бащата да не е изплащал издръжка поне 6 м. назад.
Неплащането на издръжка е и престъпление - може да сигнализирате в прокуратрата, ако нямате средствата да водите гражданско дело - това действа дисциплиниращо на някои татковци, забравили да издържат наследниците си.
За останалите въпроси - потърсете консултация с адвокат, защото сама няма да успеете да се справите с иска за издръжка по граждански ред. Има тънкости и срокове. С адвоката винаги може да се разберете, когато обясните каква е ситуцатията ви.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: по какъв начин мога да заведа дело за издръжка

Мнениеот bludniq_sin » 10 Фев 2014, 18:34

Какво е положението между родителите - разведени или изобщо нямате брак? Има ли присъдена издръжка по принцип? Да не избързваме с престъпленията ;)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Семейни казуси