- Дата и час: 23 Ное 2024, 18:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАК ДА СЕ ДОКАЖЕ ОСИНОВЯВАНЕ ПРИ ЛИПСА НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
КАК ДА СЕ ДОКАЖЕ ОСИНОВЯВАНЕ ПРИ ЛИПСА НА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ
КОЛЕГИ, МОЛЯ ЗА ПОМОЩ В СЛЕДНИЯ КАЗУС: ДЕЛО ЗА РАЗСИНОВЯВАНЕ, НО В АРХИВА НА РАЙОНЕН СЪД (КЪМ ГОДИНАТА НА ОСИНОВЯВАНЕ КОМПЕТЕНТЕН ЗА ПРОИЗНАСЯНЕ ПО ОСИНОВЯВАНЕТО Е БИЛ РАЙОННИЯ СЪД) ЛИПСВА ДЕЛОТО, КАКТО И СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ. В ОБЩИНАТА ОСВЕН ОТБЕЛЯЗВАНЕ, ЧЕ ИМА ОСИНОВЯВАНЕ, ЛИПСВАТ ДРУГИ ДАННИ. ПРАКТИКАТА НА ВС Е, ЧЕ СЕ ДОКАЗВА САМО СЪС СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ. ИМАТЕ ЛИ ИДЕИ?
- ellin
- Младши потребител
Re: КАК ДА СЕ ДОКАЖЕ ОСИНОВЯВАНЕ ПРИ ЛИПСА НА СЪДЕБНО РЕШЕНИ
Ако осиновяването е било пълно- съда, който го е постановил навремето може да е издал и акт, с който от общината(служба ГРАО) да е променил и имената, или поне едно от тях -бащино, фамилно-на детето, което е било осиновено. Ако е така, изкарайте си някакъв документ от общината, където това да е отразено-и после въз основа на него излагате фактическата обстановка в съда-това, че съд. решение е изчезнало и т. н. и т. н. ; После показвайки въпросният документ казвате, че от него е видно, че това осиновяване е било факт.
Може и да бъркам-но други идеи засега не ми идват, ако ми дойдат на акъла други варианти за действие ще ти пиша
:-)
Може и да бъркам-но други идеи засега не ми идват, ако ми дойдат на акъла други варианти за действие ще ти пиша
:-)
- :-)
Колега, ако правилно ви разбирам вие търсите делото и решението, с което е отменено осиновяването. Отмяна на осиновяване са разглежда пред съогветния окръжен/градски/ съд. Това означава, че не трябва да го търсите в архива на Районния съд, който е допуснал осиновяването. Нали търсите решението за отмяна на осиновяването, а не за допускането му?
- Зари
търся решението, с което се допуска осиновявянето от 1971 г. знам номера на делото, но е загубено, проверих за всеки случай и в архива на окръжен съд. в общината няма никакви документи, освен отбелязване в гражданския картон, че има осиновяване, но няма други данни. мислех и за производство по установяване на факти, но не се прилага за заместване на съдебни решения.
- ellin
- Младши потребител
мисля, че преди всичко трябва да изясните въпроса: има ли спор че това осиновяване е факт? Ако съда не признава, че е налице осиновяване, поради липса на доказателства за това, тогава няма да има нужда от разсиновяване , нали ?
- katy_ib
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|