- Дата и час: 24 Ное 2024, 06:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дознатели
|
|
ARlet: "Единственото за мен що годе разумно обяснение е че живея с мъж с престъпно минало,а не е фактът че не съм кадърна за тази работа."
Ти си си отговорила, колкото и да си кадърна, съвместното съжителство с един криминогенен индивид спуска бариерата. От личен опит съм се убедил, че е правилно такова "порязване", съжалявам. Аз също бих те отрязал.
Ти си си отговорила, колкото и да си кадърна, съвместното съжителство с един криминогенен индивид спуска бариерата. От личен опит съм се убедил, че е правилно такова "порязване", съжалявам. Аз също бих те отрязал.
- peshehoden
- Младши потребител
Защо само неуспели кандидат-дознатели пишат тука? Да си излеят злобата, че не са станали такива? Мога да заявя съвсем отговорно, че нито родителите ми са полицаи или военни, нито имах някакво рамо и все пак ме назначиха. Сигурно е станала кадрова грешка? Нещо са се объркали? Едва ли. Но пък имах случаи да се срещна с разни озлобени начинаещи адвокати / по служба разбира се/ и в повечето случаи бяха просто смешни и напълно неподготвени за случая. Най-големи затруднения са ми създавали адвокати, минали през МВР или съд. система. Което е и нормално, познават в основи работата.
Така че - успех на колегите адвокати, но нека не се заканват, а да се учат от практиката, както и аз правя непрекъснато.
И да победи по-добрият!
Така че - успех на колегите адвокати, но нека не се заканват, а да се учат от практиката, както и аз правя непрекъснато.
И да победи по-добрият!
- Gabi1
- Потребител
Извинявайте, че се отклонявам от темата, но всички в последно време се натискат да стават дознатели и правят какви ли не еквилибристики за да заемат длъжността, а като ги назначат и като видят колко много работа им се стоварва върху главата и какво е отношението вътре в МВР започват неспирни оплаквания колко са зле и т.н.
Просто не ставайте дознатели!!!!!!
Просто не ставайте дознатели!!!!!!
- pitasht
- Активен потребител
Gabi1 написа:Най-големи затруднения са ми създавали адвокати, минали през МВР или съд. система. Което е и нормално, познават в основи работата......
Какво имате в предвид под затруднения?Това,че Ви събарят с лека ръка обвинителните заключения.Това не е затруднение,а просто недоказаност или допуснати процесуални нарушения на досъдебно производство.
Не упреквайте начинаещите адвокати ?За разлика от строго конкретизираната работа на разследващия орган - дознателя,те трябва да имат познания и компетентност не само в областта на наказателното право /където боравите с два закона - НК и НПК/,но и в гражданско-правната,и в административно-наказателната,та дори и ако вземете в предвид и фирмените дела.Един начинаещ адвокат непрекъснато трябва да следи и промените в законодателството и съдебната практика.
В този форум никой не поставя на въпрос професионалната подготовка на дознателите,поради тази причина не е коректно пък Вие да коментирате професионалната подготовка на адвокатите,с които сте имали служебни взаимоотношения.
- gosho72
- Потребител
Мисля, че не само начинаещият адвокат, а всеки правист трябва непрекъснато да следи тези промени. И не ги упреквам. Просто прочетох в един постинг как ще си го изкарват на МВР за това, че не са ги взели. Но няма да стане със закани, а с подготовка. Това и казах.
- Gabi1
- Потребител
Здравейте, колеги! Бих искала да споделя моя скромен опит със "системата". Така поне ще мога да се надсмея над собствената си наивност. За първи път се срещнах с "престижната" професия дознател по време на задължителния държавен стаж. До тогава живях с илюзията че съм родена за съдия или прокурор и само ме чакат да завърша. Сблъсках се с пренебрежение на разни съдии и прокурори по време на стажа, но понеже всичко съм постигала с много инат, не успяха да отклонят устрема ми и капитулираха пред моето желание да се науча да пиша актове. В Районна прокуратура моя патрон започна да ме зарибява да стана дознател. Започна да ме изкушава. Казваше, че системата имала нужда от нови кадри, които да работят с желание и хъс. На въпроса ми какъв конкурс трябва да издърж, отговора беше че всичко зависело от Началника на РПУ-то, ако той ме иска ще ме вземат, ако не ще нямам шанс. Направих си труда да отида до населеното място където желаех да кандидатствам, да се запозная с началника и т.н. Ходих и при кадровика и там ми просветна всичко, гледайки разни момиченца и момченца хванати подръчичка от татковци и чичковци, очевидно част от системата. Успех, колеги!
- MAILIN
- Младши потребител
Получих информация, че при заемане на длъжността "младши-дознател" не тече юридически стаж. Някой може ли да ми отговоли дали това е вярно. Благодаря, предварително!
- MAILIN
- Младши потребител
Защо ви е да ходите в МВР? Някой от новите дознатели започнаха да напускат, по-специално тези, които искат да работят като юристи а не като полицаи. Защото засега там ги третират като такива. Познавам дознатели, които ги пращат да охраняват културно-спортни мероприятия.
- dgeorgiev
- Потребител
MAILIN написа:Получих информация, че при заемане на длъжността "младши-дознател" не тече юридически стаж. Някой може ли да ми отговоли дали това е вярно. Благодаря, предварително!
иска ми се да вярвам, че стаж ще тече... но като се замисля, може нещата да се извъртят и по начин, че новоназначените колеги, в т.ч. и тези, от по-рано, които нямат необходимите 2 години работа като дознатели или юридически стаж отпреди това (повечето), т.е. които няма да подпишат нови актове вече като дознатели, ще започне да им тече юридическия стаж, след като направят 2 години като дознатели, което е логично... законодателят като че прави аналогия с помощник-следователите..но докато е мислил се е разсеял и е пропуснал изрично да спомене, че тази норма няма да се отнася към вече назначените служители... и по този начин е "прекарал" поне 500 души...
- teglo
- Нов потребител
Аз пък си мисля, че дознателят е първо полицай, а после юрист. Все пак взима заплата от МВР. А който не иска да е полицай - моля, никого не държат насила предполагам. Като се изчисти системата от такива, които стоят само заради ежемесечната сигурна заплата, може и да проработи по-качествено.
- Gabi1
- Потребител
Gabi1 написа:Аз пък си мисля, че дознателят е първо полицай, а после юрист. Все пак взима заплата от МВР. А който не иска да е полицай - моля, никого не държат насила предполагам. Като се изчисти системата от такива, които стоят само заради ежемесечната сигурна заплата, може и да проработи по-качествено.
Ти, полицайка ли се чувстваш?
- yugoslav
- Потребител
Да, определено. Но има и друг момент - според полицаите дознателите не вършат нищо особено и са скъпо платени машинописки, а пък според колегите юристи всички полицай са тъпи и под един знаменател. Та къде сме ние всеки май решава за себе си както му изнася на него.
- Gabi1
- Потребител
И си права , и не си, Gabi1. Всъщност всичко опира в крайна сметка до личността, до възпитанието и разбира се до интелектуалния капацитет на човека. И сред "най-нисшите" униформени полицаи има колеги с неколкократно по-високо IQ и възпитание , нежели от някои представители(екземпляри) на юридическата "мисъл".Било то прокурори, съдии, адвокати...(айде, за безпристрастност ще спомена и нашата "каста"-дознателската).Всъщност "милиционери" има във всяка една професия и на всеки един пост.Това го установих за тригодишния си дознателски стаж.
- yugoslav
- Потребител
Не мисля, че има нисши и висши полицаи - просто различни длъжности са, но всяка е със своята отговорност. Криминалната и охранителната полиция са нещо различно, но униформените не са по-нисши. Искам да работя точно това и не мисля да се махам, но това не значи, че не виждам минусите. Надявам се нещата да тръгнат към по-добро, все някога...
- Gabi1
- Потребител
За това и думата "най-нисшите" съм я сложил в кавички.Нещата определено ще бъдат доста интересни в обозримо бъдеще, но дали ще тръгнат към по- добро!?Та като спомена, че накои колеги от КП мислят за нас като за "скъпоплатени машинописки", наистина това нещо съм го чувал и от други дознатели. Лично съм чувал, как са ни наричали "адвокатчета"(!?). Аз обаче не се чувствам "машинописка", още по-малко пък "скъпоплатена" . В нашата полицейска структурна единица поне привидно всички работим в условията на "братство и единство".Абе като в оня лозунг на друже Тито...ама видяхме как "братството и единството" се разби на пух и прах, а заедно с това и миниимперията "Югославия".
Хехехехех! Спирам да пиша повече, че бая глупости изтропах.Сигурно ще да е от снощния рожден ден
Здраве и успех ти желая , Габи.
Хехехехех! Спирам да пиша повече, че бая глупости изтропах.Сигурно ще да е от снощния рожден ден
Здраве и успех ти желая , Габи.
- yugoslav
- Потребител
Полицаите ще разследват без да са дознатели
Теодора Симова
2006-11-18 19:11
"Министърът на вътрешните работи да може да възлага разследващи функции на полицаи, без те да се назначени за дознатели. Това предлага МВР с промяна в Наказателно-процесуалния кодекс. Това ще бъде и стъпка за въвеждане на разследваща полиция, стана ясно по време на семинара на управляващата коалиция в Боровец.
Разследващи функции могат да се възложат на 10 000 служители на МВР. Дознателите вече да могат да инициират ползването на Специални разузнавателни средства, предлага още МВР."
Е,като ще разследва всеки,къде ще му излезе края.Има-няма юридическо образование,знания и подготовка-давай да разследва.Пък може ли,не може ли и до къде ще докара разследването не е важно.Нали за това са дознателите ?
Да се надяваме,че с това "възлагане" на разследването на 10 000 служители поне десетократно ще се увеличи работата,а от там и възнаграждението на адвокатите.
Теодора Симова
2006-11-18 19:11
"Министърът на вътрешните работи да може да възлага разследващи функции на полицаи, без те да се назначени за дознатели. Това предлага МВР с промяна в Наказателно-процесуалния кодекс. Това ще бъде и стъпка за въвеждане на разследваща полиция, стана ясно по време на семинара на управляващата коалиция в Боровец.
Разследващи функции могат да се възложат на 10 000 служители на МВР. Дознателите вече да могат да инициират ползването на Специални разузнавателни средства, предлага още МВР."
Е,като ще разследва всеки,къде ще му излезе края.Има-няма юридическо образование,знания и подготовка-давай да разследва.Пък може ли,не може ли и до къде ще докара разследването не е важно.Нали за това са дознателите ?
Да се надяваме,че с това "възлагане" на разследването на 10 000 служители поне десетократно ще се увеличи работата,а от там и възнаграждението на адвокатите.
- gosho72
- Потребител
Така е, преливаме от пусто - в празно. Но докато има такива умни тикви като Татяна Дончева, която иначе много обича да ходи по разни паради по повод празника на полицията, но от друга страна плюе дознателите, овцата и с овца! вместо да взмат да си попълнят незаетите бройки, пак мислят пълни простотии. Ами да се позамислят сега през месец май, че дознателите, изпълняващи тази длъжност, без да са юристи, нама да разследват
- dinev
- Потребител
Колеги, то бива икономии, ама това никъде го няма. Всеки редови полицай минал някаква си школичка ли ще разследва?! Не говоря за "симеоновците" , тях не ги включвам в тази група. Че то както е тръгнало да вземат да сложат по един шериф на всеки град и за да е по икономично, за да спастрят бюджета да му връчат един кон и пушка, за да може сам да раздава правосъдие. Как полицаите ще събират доказателствен материал? Ами като "респектират" колеги, бой докато признаеш и това е. Експертизи, огледи, те за какво са?.. Така само се харчат държавни пари. По една здрава сопа и това е, други средства няма да се разходват. Идеално, нали? Така всичко си пасва.
- MAILIN
- Младши потребител
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|