- Дата и час: 24 Ное 2024, 08:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
административни съдилища
|
|
VESELA KOLEDA I SHTASTLIVA NOVA GODINA !
Neka 2007-ma donese valshebstvoto na tolerantnostta,dobronamerenostta i profesionalizma na vsichki Juristi !
Neka 2007-ma donese valshebstvoto na tolerantnostta,dobronamerenostta i profesionalizma na vsichki Juristi !
- kasidi
- Потребител
КОЛЕГИ, ПРИВЕТ И ОТ МЕН!
ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВАС ЗДРАВЕ!
ДАНО МЕЧТИТЕ ВИ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА СЕ ПРЕВЪРНАТ В КРАСИВА
РЕАЛНОСТ!
ОБИЧАЙТЕ И БЪДЕТЕ ОБИЧАНИ!
ЦЕЛУВКИ ЗА ВСИЧКИ!
С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА: АНИ!
ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВАС ЗДРАВЕ!
ДАНО МЕЧТИТЕ ВИ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА СЕ ПРЕВЪРНАТ В КРАСИВА
РЕАЛНОСТ!
ОБИЧАЙТЕ И БЪДЕТЕ ОБИЧАНИ!
ЦЕЛУВКИ ЗА ВСИЧКИ!
С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА: АНИ!
- a_ni
- Потребител
[size=24]ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ И ОТ МЕН!!!
НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ПОЖЕЛАВАМ СПОРНА И НЕУМОРНА ГОДИНА! НА АДВОКАТИТЕ КАТО МЕН - МНОГО РАБОТА, НА ЮРИСКОНСУЛТИТЕ - МНОГО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТАТА, НА НОВИТЕ СЪДИИ - УСПЕХ В НОВОТО ПОПРИЩЕ!
ЗА ВСИЧКИ НАС ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ, МНОГО ЛЮБОВ И МНОГО-МНОГО ЩАСТИЕ!
ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ И ОТЗИВЧИВИ!
НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ПОЖЕЛАВАМ СПОРНА И НЕУМОРНА ГОДИНА! НА АДВОКАТИТЕ КАТО МЕН - МНОГО РАБОТА, НА ЮРИСКОНСУЛТИТЕ - МНОГО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТАТА, НА НОВИТЕ СЪДИИ - УСПЕХ В НОВОТО ПОПРИЩЕ!
ЗА ВСИЧКИ НАС ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ, МНОГО ЛЮБОВ И МНОГО-МНОГО ЩАСТИЕ!
ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ И ОТЗИВЧИВИ!
- pipelota
- Потребител
За много години, колеги!!!
Някой има ли представа за организационните детайли по встъпването в длъжност?
Някой има ли представа за организационните детайли по встъпването в длъжност?
- edit
- Потребител
Колеги, имате ли "нови" новини по организацията на административните съдилища? Как се разрешава проблемът със сградите по места? Чува ли ли сте нещо ново за обучение на новопостъпилите?
- Julyan
- Потребител
Здравейте !
Някой знае ли дали са известни списъците с имената за задължителното обучение в НИП???? В календара на НИП всичко е "закодирано" като група А, Б и В ?
Някой знае ли дали са известни списъците с имената за задължителното обучение в НИП???? В календара на НИП всичко е "закодирано" като група А, Б и В ?
- maimundere
- Потребител
Колеги, ето малко топла информация от НИП. Графиците са готови, подготвят се персонални писма до всички, които ще посещават курсовете за обучение..трябвало да ги получим до края на седмицата, най - късно другата седмица!
Ама липсвате ми бе, къде изчезнахте всички
Ама липсвате ми бе, къде изчезнахте всички
- maimundere
- Потребител
Колеги, моля отговорете ми, тъй като нямам информация по този въпрос: при обучението какви възможности има за органазиране на престоя? Нямам представа има ли възможности, организирани от НИП или всеки сам трябва да потърси някакво разрешение? Не мога да притеснявам близки и познати за две седмици, напр., ще се наложи да потърся други вариянти и ще съм ви много благодарна, ако посочите такива. Предварително благорадя!
- Julyan
- Потребител
здрасти Джулиан!Отговарям на притесненията ти, които имах и аз до вчера.На мен също щеше да ми се наложи да пътувам доста до София и да притесня за две седмици приятели или колеги.Само че НИП се е погрижил за всичко и организацията изглежда доста добра.Всеки съдия получава писмо за организираното обучение с Програмата и Практическа информация, според която магистратите ще бъдат настанени в хотел и всички разноски за нощувки, пътни и дневни ще бъдат за сметка на института.Има и едно много уважително писмо, в което не се отнасят към теб като към незнаещ, а започва с поздравления.така че, всички битови притеснения следва да отпаднат.Споко!малко остана
- brunetka
- Нов потребител
Много Ви благодаря за информацията. Наистина ми беше притеснено. Пожелавам Ви успех на новото поприще.
- Julyan
- Потребител
ЗДРАВЕЙТЕ всички. Радвам се, че не сте забравили форума. Имам следния казус и ще съм благодарна на всяка идея:
- на 20.05.2006г. е издадено ЕР на НЕЛК. същото подлежи на обжалване пред СГС. Връчено ми е на 05.01.2007г.
- на база него РУСО издава Ревизионен акт - през м.11.2007г. , който ще жалим.
въпросите ми са:
1. при обжалване решението на НЕЛ - по ЗАП или по АПК е процедурата /предвид датата на уведомяване/
2. /почти риторичен въпрос/ издаването на Ревизионния акт от РУСО - следва да бъде по процедурата на АПК, нали? /с всички реквизити - уведомяване за започване на същата и т.н./
БЛАГОДАРЯ предварително!!!!
- на 20.05.2006г. е издадено ЕР на НЕЛК. същото подлежи на обжалване пред СГС. Връчено ми е на 05.01.2007г.
- на база него РУСО издава Ревизионен акт - през м.11.2007г. , който ще жалим.
въпросите ми са:
1. при обжалване решението на НЕЛ - по ЗАП или по АПК е процедурата /предвид датата на уведомяване/
2. /почти риторичен въпрос/ издаването на Ревизионния акт от РУСО - следва да бъде по процедурата на АПК, нали? /с всички реквизити - уведомяване за започване на същата и т.н./
БЛАГОДАРЯ предварително!!!!
- V_I_K_I
- Младши потребител
Добро утро, колеги. Не знам обаче дали обръщението е точно.Преди конкурса си помагахме по различни казуси. След конкурса обаче "след встъпване в длъжност" явно нещата станаха различни. Е. ние, адвокатите, и до сега сами сме намирали решение на казусите си- и сега вероятно така ще стане. в най-лошия случай - ще внесем казуса в адм.съд.
Хубав ден на всички.
Май наистина този форум вече е излишен....
Хубав ден на всички.
Май наистина този форум вече е излишен....
- V_I_K_I
- Младши потребител
V_I_K_I, не се сърди. в момента много от нас са притиснати от всевъзможни битовизми.
По мое мнение съдебното обжалване вече трябва да е по реда на АПК, но през съответния окръжен съд или СГС.
Що се касае до Ревизионния акт ми се струва, че реда за издаването му и реквизитите са уредени в специални закони- ДОПК.
По мое мнение съдебното обжалване вече трябва да е по реда на АПК, но през съответния окръжен съд или СГС.
Що се касае до Ревизионния акт ми се струва, че реда за издаването му и реквизитите са уредени в специални закони- ДОПК.
- edit
- Потребител
V_I_K_I,
от януари 2006г. приходната администрация /НАП/ издава ревизионните актове, които преди бяха в правомощията на РУСО. Най-общо казано в РУСО остана само разходната му част, а приходната/издаването на РА и събирането му/ отиде в НАП. Така че, за обжалването на РА приложимия закон е ДОПК, субсидиарно АПК.
Не разбрах от постинга ти кога ще бъде издаден акта и него ли ще обжалваш или решението на НЕЛК.
от януари 2006г. приходната администрация /НАП/ издава ревизионните актове, които преди бяха в правомощията на РУСО. Най-общо казано в РУСО остана само разходната му част, а приходната/издаването на РА и събирането му/ отиде в НАП. Така че, за обжалването на РА приложимия закон е ДОПК, субсидиарно АПК.
Не разбрах от постинга ти кога ще бъде издаден акта и него ли ще обжалваш или решението на НЕЛК.
- pipelota
- Потребител
Всички дела, образувани до 28.02.2007г. ще се гледат по отменените ЗАП И ЗВАС - § 142 от АПК: "... влизат в сила от 01.03.2007г."
Така, че реда за твоето дело е стария.
Успех!
Така, че реда за твоето дело е стария.
Успех!
- pipelota
- Потребител
Здравейте всички!
Не съм получила още писмо от НИП Някой може ли да ми каже дали се получават лично или са изпратени по съответните съдилища?
Не съм получила още писмо от НИП Някой може ли да ми каже дали се получават лично или са изпратени по съответните съдилища?
- maimundere
- Потребител
Здравейте! Явно всички са заети с организационни въпроси и нямат време за този форум. Мисля, че беше полезно за всички общуването ни тук. Надявам се да продължим интересните разисквания.
На 15-ти е клетвата и искам да поздравя всички и да им пожелая успех в новото поприще! Ще ни е трудно, но трябва да успеем.
Бих искала да разбера кой от вас ще е на убочение от 5 - 16 март? Ще се радвам най - после да се видим на живо
На 15-ти е клетвата и искам да поздравя всички и да им пожелая успех в новото поприще! Ще ни е трудно, но трябва да успеем.
Бих искала да разбера кой от вас ще е на убочение от 5 - 16 март? Ще се радвам най - после да се видим на живо
- maimundere
- Потребител
|
|