начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

ОБЖАЛВАНЕ РЕШЕНИЕТО НА НЕЛК ПРЕД С Адм.С

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОБЖАЛВАНЕ РЕШЕНИЕТО НА НЕЛК ПРЕД С Адм.С

Мнениеот sarbijanac » 06 Апр 2008, 21:29

Колеги,ще помоля тези от Вас,които са имали административни дела ,свързани с обжалване решение на НЕЛК да споделят опита си и да напишата евентуални насоки и препоръки за това производство.

Питането ми е свързано с личен и семеен проблем - не се отнася до процесуално представителство на клиент,от където аз ще спечеля хонорар.

Освидетелствуването ще се извърши от НЕЛК-утре.След постановения резултат и обявеното решение ще пиша повече.Но очаквам несправедливо и неблагоприятно решение....
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот prof_prof » 07 Апр 2008, 08:50

Е, дано да сгрешите и резултатът да бъде много по-добър отколкото го очаквате :?
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот rumi_r » 07 Апр 2008, 09:07

Дайте повече информация, за да можем да ви помогнем. Кой е обжалвал решението на ТЕЛК пред НЕЛК и с какъв довод? В какво очаквате да се състои неблагоприятността на решението на НЕЛК - по-нисък процент на неработоспособност, различна дата на инвалидизация или в други условия?
rumi_r
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 07 Апр 2008, 20:40

rumi_r написа:Дайте повече информация, за да можем да ви помогнем. Кой е обжалвал решението на ТЕЛК пред НЕЛК и с какъв довод? В какво очаквате да се състои неблагоприятността на решението на НЕЛК - по-нисък процент на неработоспособност, различна дата на инвалидизация или в други условия?

Решението на ТЕЛК е обжалвано от така наречения "Доктор" на ТП на НОИ.

Обжалвал е решението на ТЕЛК в частта му за правото на придружител и допълните помощи по ЗИХУ.Но това предполагам изобщо не пречи на НЕЛК да постанови и решение,извън обжалваната част.

Касае се за собствената ми майка,която е в наистина много тежко здравословно положение.Днес е минала НЕЛК,след което отново се е върнала в болничното заведение за лечение.От НЕЛК са и поискали още изследвания...

Не зная кога въпросния НЕЛК ще се произнесе.И понятие си нямам по какви критерии определя % инвалидност .Но съм чувал много лоши неща за самата процедура по освидетелстване.

Ще Ви бъда благодарен ,ако ми отделите малко внимание и ми "поразкажете" за производството пред С Адм.Съд,евентуално ,ако се наложи до там да се стига.

Ако е необходимо на лични бележки мога да посоча и повече информация.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот bubamara2 » 07 Апр 2008, 21:07

Аз обжалвах решение на НЕЛК и спечелих- причината беше, че НЕЛК определиха по- нисък процент неработоспособност от ТЕЛК, а по отношение на техните решения действаше забраната за reformatio in pejus
bubamara2
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 07 Апр 2008, 22:18

bubamara2 написа:Аз обжалвах решение на НЕЛК и спечелих- причината беше, че НЕЛК определиха по- нисък процент неработоспособност от ТЕЛК, а по отношение на техните решения действаше забраната за reformatio in pejus

Кога е бил предявена жалбата ?

Измененията от 2005 год.в КСО и ЗЗ засягат ли забраната за reformatio in pejus

Далеч съм от мисълта ,че НЕЛК би дал повече от това,което е постановил ТЕЛК.Но поне да потвърди решението на ТЕЛК.

Бихте ли разказали съвсем схематично как протече съдебния процес.с какви аргументи излязохте,какви доказателства представихте ?А НЕЛК как се "защитаваха".И в крайна сметка акта на съда какво постанови спрямо НЕЛК и заболялото лице ?
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот bubamara2 » 07 Апр 2008, 22:32

sarbijanac написа:

Кога е бил предявена жалбата ?

2006г. Утре ще Ви разкажа повече подробности, за да се подсетя от делото, че не беше вчера. Разликата беше, че моята доверителка обжалваше решение на ТЕЛК пред НЕЛК и й беше определен по- нисък процент неработоспособност, поради което обжалвахме пред СГС.
bubamara2
Потребител

Назад към Административно право