Тъй като определено вещното право и изобщо имотните разправии не са силната ми страна, реших да се допитам тук до колегите, тъй като редовно следя дискусиите във форума и виждам, че има хора, които разбират от това.
Та ето накратко... Става дума за една местенце от около 400 кв. метра, което граничи с друго такова от около 700 кв. метра, като между двете няма никаква ограда, нито мрежа, нито стена, нито каквото и да било друго. Извън населеното място е, и е със статут на земеделска земя. В средата на двете места е построена къща, за която няма никаква документация и тя официално не съществува нито в едното, нито в другото място. Половината постройка е моя, аз съм този с 400 кв. метра, другата половина е на този със 700 кв. м. Тъй като местото ми трябва за други цели и тази къща в момента ми пречи, аз искам да премахна постройката, освен това тя се руши и нямам желание да я укрепвам и запазвам по какъвто и да е начин. Другия обаче не иска, тъй като живее там. Та съм се видял в чудо какви мерки да взема - в РДНСК ли да ходя, някаква заповед за премахване на постройката, освен това дори хипотетично неговата част да остане тя ще е на малко разстояние до моя имот и ще пречи, затова искам и той да бъде заставен да събори неговата част. Освен това ако аз съборя моята част, неговата няма как да остане в цялост, тъй като на практика става дума за една къща, а не за строеж на калкан, къщата е с един общ покрив.
Та питането ми е как мога да го заставя да премахнем постройката ?
Ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус относно незаконен строеж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус относно незаконен строеж
d1355 написа:Та питането ми е как мога да го заставя да премахнем постройката ?
Ще ви бъда благодарен, ако ме посъветвате.
Ами в чл. 225 ЗУТ го пише.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|