начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

достъп до съдебната палата

Дискусии на тема съдебната власт в България

достъп до съдебната палата

Мнениеот G.G. » 05 Ное 2003, 16:49

Колеги,
работя като юрисконсулт в предприятие. Всеки път когато посещавам съдебната палата, понякога по 4-5 пъти дневно, се налага дълго да се обяснявам с полицаите на входа. Не е ли предвидена възможност за юрисконсултите да се легитимират по някакъв начин, например като адвокатите с карта? Може би нещо ми убягва, но подскажете ми, моля!
G.G.

Re: достъп до съдебната палата

Мнениеот 333 » 06 Ное 2003, 10:07

Аз съм по същия начин. Всичко зависи обаче от полицая. И понеже за мен те са страшно деформирани като психика и като обноски, много трудно можеш да се разбереш. Преди да станат полицай, са били свестни момчета, но слагайки фуражката, положението им страшна нараства. Аз лично с някой успявам да се разбера и се легитимирам със служебната си карта, други вече ме запомнят и не ми искат, а пък трети упорито искат пропуски. Не говоря, обаче за съдебната палата в София.
333

Мнениеот g-man » 06 Ное 2003, 11:31

всеки юрисконсулт може да влезе с карта на такъв от служебния вход без проблеми - поне на мен до този момент не са ми правили
g-man

Мнениеот G.G. » 06 Ное 2003, 11:52

Моля, кажете ми каква е тази карта - има ли определена форма и ред за издаване? Как да се сдобия с такава? Ако това има някакво отношение, аз работя в частно предприятие.
G.G.

Назад към Съдебна власт