начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Проблеми със съседи.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблеми със съседи.

Мнениеот rotvailera » 22 Окт 2009, 10:38

Здравейте!
Проблемът е следния.Живея в къща и скоро завърших ремонт на кухнята.Като във всяка нова кухня сложих аспиратор (ширм) , като се наложи да пробия дупка към съседския двор за да изведа тръбата(просто няма как другаде да бъде).За накрайник използвах ъглова бурия сочеща надолу.Няколко дни след монтирането го пускам за да тествам как работи (теста беше с цигара) и установих ,че не засмуква изобщо. Проверих тръбата и познайте какво , беше пълна с вестници. Махнах ги с мисълта ,че майсторите са ги сложили за да не се пълни с вар като са я замазвали.На следващия ден обаче както си стоя чувам ужасни удари и трясъци откъм задния двор.Качих се да видя (тъй като само качвайки се на покрива мога да видя съседския двор) и гледам една бабичка с кол удря тръбата , повярвайте ми такава ярост от възрастна жена на 65-70 години не бях виждал. При върпроса ми защо го прави тя ми каза ,че съм нямал право да правя каквото и да било откъм двора и ,че миризмите идвали право при нея (смешното е че дори не съм готвил досега),че имала син който бил наблизо и т.н.
Ето горе долу какво представлява плана на имотите.
Изображение
За задната стена на къщата ми буквално е залепена тяхна ограда а разтоянието от тръбата до къщата и е около 15 метра.
Въпроса ми е тя ли е в правото си или аз и как да действам занапред тъй като с приказки не можем да се разберем.

Благодаря предварително!
rotvailera
Нов потребител

Re: Проблеми със съседи.

Мнениеот sunrise » 22 Окт 2009, 10:48

За тази цел кухните имат комини, отдушници, където се отвеждат тези тръби, а не с дупки по стените.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот rotvailera » 22 Окт 2009, 11:06

sunrise написа:За тази цел кухните имат комини, отдушници, където се отвеждат тези тръби, а не с дупки по стените.

Както казах няма как по друг начин да се направи. И от този отговор да си вадя извод, че тя е в правото си така ли ?
rotvailera
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 22 Окт 2009, 11:28

Щом е кухня, трябва да има и отдушник .Ако имате все пак някакви съмнения, то прочетете Наредба №7 за правила и нормативи в строителството.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот rotvailera » 22 Окт 2009, 12:21

Къщата е много стара и изобщо не е мислено за удушници и други подобни. Има 1 комин който е в другия край и няма как да се свърже с него.Сериозно ли не мога да правя нищо със собствената си стена?Става въпрос за една дупка с 20см. диаметър.
Това човешката злоба няма граници.Доскоро задната стената се разпадаше защото съседите от другата страна подпираха какви ли не боклуци които задържаха влагата и се наложи да хвърлям сумати и пари да правя изолации, замаски, дренажи.Пред къщата имам гараж и още 2 стаи +3 навеса.Там пък съседите отстрани използват външните стени за подпора да си редят дървата.За каква влага става на въпрос не ми се говори.Миналата пролет като им стоварваха дървата на тротоара отпред ги изсипаха пред моя гаража при което гаражната врата се изкриви(понеже ги нахвърляха и изобщо не ги интересуваше че се подпират на вратата) и не стига това ами и като им ги рязаха ауспуха на резачката хвърляше масло и прясно замазаната и боядисана ограда стана цялата на черни мазни петна.И още куп извращения от добрите ми съседи.
Сега този бабок ми прави проблем не за друго а просто от злоба.Къщата и е на мин 15 метра от стената и дори и ресторант да имаше миризмата няма как да стигне до нея, камо ли от мен дето готвя 1 път седмично.

И въпреки всичко гледам все с доброто.С никой не се карам на никой не правя забележка, и гледам да им помагам. И на всичкото отгоре постоянно ми правят забележка, че кучето ми много лае и да съм бил взел мерки.КУЧЕТО МИ НИКОГА НЕ СЕ ПУСКА НА ДВОРА ОТ 12 ДО 17 ЧАСА И СЛЕД 22 ЧАСА ЗА ДА МОГАТ БАБКИТЕ ДА СПАТ И ПАК РЕВАТ ЧЕ ИМ ПРЕЧИ.
На рожденния ми ден ми пратиха полиция, защото 1 път в годината съм увеличил музиката и си платих акта като поп.

За пореден път се изумявам докъде може да стигне човешката злоба и завист и се чувствам в безисходица.Оправия няма.Явно за пореден път трябва да се примиря, да запуша дупката и аспиратора да стои за украса.
rotvailera
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 22 Окт 2009, 20:12

е.. ама с това трябваше да почнете.... куче, нощна тишина... може би завист за външност...

няма как, законово не мога да ви отговоря, не съм в час с този казус, но чисто практически нямате ли друга външна стена? Пък и купете си стоманен обръч, с дрелка не може да се пробие, нека тренира бабата по него.

Но междусъседските дразги са отвратително нещо, пробвайте с добро :D
nikiboy
Потребител

Мнениеот anserk » 23 Окт 2009, 10:49

rotvailera написа:Къщата е много стара

Това не трябва да е проблем!
От това, което сте показали като скица, единствения изход е през покрива над билото една тръба, или под тавана с изолация до съществуващия кумин.
Поздравления за ротвайлера, но от опит със 16 год.......... (почина от старост) знам, че с голямо куче (особено като вашето) колкото завистници имате, още сто пъти на брой си спечелвате :D Полицията да ви е проблем! Гледайте да не му посегнат :mrgreen:
anserk
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация