начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Спор за граница

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Спор за граница

Мнениеот sunrise » 16 Ное 2009, 11:38

l____ написа:
А що се о тнася до скиците , така е:ако издават скици от АГКК,значи има кадастрална карта, не говоря за визи и т.н, а за скица , която се ползва примерно при продажба.

Не сте права! И май не може да разберете, че не сте права.
От Общините, продължават да се издават скици, въпреки, че за селището има одобрена кадастрална карта. Например - за да се покаже как "изглеждат" дворищно-регулационните линии върху одобрената кадатрална карта. И нали не казвате, че щом има одобрена кад.карта, трябва да забравим за плана за регулация?
Аз не знам дали не съм права, но Вие не четете. Обясних за кои скици става въпрос. Иначе, аз мога да си извадя скица и от недейстащ план ,ако се налага.
Няма да забравим за плана за регулация, но нали знаете за приложението му има там едни параграфчета , дето точно те са му болката на питащия.
Но техника от ТСУ към Общината ми обясни, че се иска съгласието на заинтересованите съседи.

ТИхникЯ, к'во ти е обяснил - няма никакво значение!

А ти каза ли му за чл. 62, ал. 5 от Наредбата? Не си? Бегай пак при него - с Наредбата в ръка и с подчетрано "....когато регулационните линии от приложен устройствен план се нанасят като имотни граници"

А ето какво казва нета за селото ти:

16376, с.Горна Росица, Севлиево, Габрово

СЛУЖБА ПО ГЕОДЕЗИЯ, КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР - ГАБРОВО

9.00 - 12.00, 12.30 - 17.00
5300, Пл. "ВЪЗРАЖДАНЕ" №5, ет.4, тел. 066/801644
Няма одобрена кадастрална карта

Тъй че - бегай в Общината. С Наредбата!
И ако техника продължава да ти прави вРЪтели... ще трябва да търсиш и мнооооого добър адвокат. И не забравяй, че са рядкост изключителна! Ама... те не си го признават че добрите адвокати са рядкост :wink:
От което непризнаване - като гилдия само губят.

Може и да не сме идеални в гилдията, но не ние драскаме по плановете , та да не се разбере кога е приложен плана и кога не.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 16 Ное 2009, 14:46

l____ написа:
...................

... ще трябва да търсиш и мнооооого добър адвокат. И не забравяй, че са рядкост изключителна! Ама... те не си го признават че добрите адвокати са рядкост :wink:
От което непризнаване - като гилдия само губят.

С цялото ми уважение към строителните инженери, включително и по-тясната специалност - геодезистите, но нека ви кажа нещо, l____,
Аз пък се възхищавам от колеги, които нямат техническо образование, но пък чудесно се справят с материята на "зловещия" ЗУТ и Наредбите към него..... (разбира се и предходните НА-ве на сега действащия закон) :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот l____ » 16 Ное 2009, 17:04

Аз пък се възхищавам от колеги, които нямат техническо образование, но пък чудесно се справят с материята на "зловещия" ЗУТ и Наредбите към него.....

Моите почитания към Вас! За това, че се възхищавате на знаещите и можещите Ваши колеги.
Поднасям и моето искрено възхищение към всички знаещи и можещи прависти!

Засега няма повод да считам, Melly, че не сте сред знаещите и можещите! В такъв смисъл - моите почитания и към Вас, лично! :)
l____
Потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация